2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

A Pongrác-tetőn is lehet síelni

Újabb lehetőség a téli sportok szerelmeseinek a kikapcsolódásra: megnyílt ugyanis szombaton a Pongrác-tetői Oxygen Ski sípálya, ahol szánkózásra is van lehetőség, és hófánkpályát is kialakítottak.

Kisgyerekes családok és felnőttek számára is kiváló szórakozási lehetőségeket biztosítanak a Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó között található Pongrác-tetőn. Jelentős magánberuházás révén a különleges panorámát biztosító helyszínen étterem épült, amelyet már egy éve használhatnak az oda utazók, most megnyitottak sípályát is. A nyitás előtt mindössze fél nappal tették közzé a hírt, mégis nagyon sok érdeklődőt vonzott már első nap a létesítmény.

– A hétvége és a megnyitás alkalmából kedvezményt biztosítottunk a látogatóknak, ingyenesen vehették használatba a szalagos felvonót – mondta el Biró Enikő, a létesítmény ügyvezetője.

Jöttek is egyre-másra a vendégek, családok érkeztek szánkókkal, mások sífelszereléssel. A gyergyóiak számára egyébként korábban is közkedvelt szánkózási helyszín volt itt, sokan jártak ide a kilátást csodálni, télen szánkózni, nyáron gombászni. Az újonnan kialakított sípályák is várhatóan nagy érdeklődésnek örvendenek majd.

– Újdonság nálunk a hófánkpálya, lehet órára, két órára vagy egész napra bérelni eszközt hozzá, a szalagos felvonó pedig kényelmesen visszavisz mindenkit a starthoz. A sípályánk 400 méter hosszúságú, kék besorolású, tányéros felvonóval lehet feljutni a tetejére, illetve van sípályánk kezdők, gyerekek számára is, és egy szánkópályát is kialakítottunk – sorolta az ügyvezető.

Bérletet vagy alkalmi jegyet vásárolhatnak a vendégek, hétköznapokon kedvezményesen. Sífelszerelést és hófánkot is lehet bérelni a helyszínen.


Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb