A piaccsarnokba költöztek a zöldség-gyümölcs árusok

93

Decembertől a csíkszeredai piaccsarnok épületében értékesítik termékeiket a zöldség- és gyümölcsárusok. A piacgondnok szerint a csarnokban kilenc cég bérel felületet, ezenkívül külön helyeket tartanak fenn az őstermelők számára is.

Elfoglalták standjaikat a piaccsarnokban a zöldségárusok. Téli körforgás Fotó: Balázs Árpád
Elfoglalták standjaikat a piaccsarnokban a zöldségárusok. Téli körforgás Fotó: Balázs Árpád

Hétvégén hagyták el a szabadtéri asztalokat a helyi zöldség- és gyümölcs-viszonteladók és foglalták el helyeiket a csíkszeredai piaccsarnokban.
– Kilenc céggel kötöttünk szerződést, a bérleti díj az elmúlt három-négy évben ugyanaz, a tanácshatározatban megszabott 8 lej/négyzetméter – közölte lapunkkal Graur Adrian. A csíkszeredai piacgondnok kiemelte: az őstermelőknek is állandó helyet biztosítanak a csarnokban, sőt mivel a virágárusok a téli időszakra nem kötöttek bérleti szerződést, ezért az ő helyeik is felszabadultak. – Jelenleg két, mézet árusító termelő foglalta el ezeket a helyeket – tette hozzá a gondnok. Graur Adrian szerint már négy-öt személy érdeklődött a fenyőfa árusítására kijelölt szabadtéri helyek iránt is, a karácsonyfának való fák árusítása azonban – akárcsak az előző években – idén is az ünnepek előtt egy-két héttel kezdődik el a csíkszeredai piacon.
– Jelenleg úgy tudjuk, hogy azok a viszonteladók árusíthatnak fenyőfát, akiknek van faforgalmazási engedélyük is. Meg akarom érdeklődni azonban, hogy mi az eljárás a termelési bizonylattal rendelkezők esetében – tette hozzá a piacgondnok.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek