A piac sem nyit ki: Nem lehet személyazonosságit igényelni

61

Újabb korlátozásokat léptettek érvénybe Gyergyó­szent­mik­ló­son: szombaton már nem nyit ki a városi piac és személyazonossági igazolványt sem lehet igényelni. A városháza felhívta a lakosok figyelmét arra is, hogy ne engedjék be lakásukba azokat az ismeretlen személyeket, akik házfertőtlenítést ajánlanak.

Nagy Zoltán, Gyergyó­szent­miklós polgármestere közölte, többen jelezték a polgármesteri hivatalban, hogy ismeretlen személyek „házfertőtlenítés” címen kopogtatnak be gyergyószentmiklósi magánházakhoz. A városvezető tájékoztat mindenkit, hogy sem az önkormányzat, sem más intézmény nem bízott meg ilyen jellegű feladattal senkit. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy jól gondolják meg, kit engednek be otthonukba, a házalók szándéka ugyanis ismeretlen, ezért jobb, ha mindenki nagyon óvatos.
Nagy felháborítónak tartja, hogy lehetnek olyanok, akik a vírusjárvány idején ilyen módon akarnak visszaélni az emberek aggodalmával. Az ügy kapcsán értesítették a rendőrséget, akik keresik a házalókat. Ha bárki információt tud szolgáltatni róluk, hívhatja a helyi rendőrséget a 0726–123776-os telefonszámon.
A polgármester elmondta azt is, a rendkívüli állapot végéig a városháza lakosság-nyilvántartó irodája és az anyakönyvi hivatal nem fogad kéréseket személyazonossági igazolványok igénylésére, vagy ideiglenes lakcímekkel kapcsolatos bejegyzésekre vonatkozóan. A személyazonossági igazolvány, valamint több más hivatalos dokumentum megőrzi érvényességét a szükségállapot ideje alatt. Más okiratok (születési bizonyítvány, házassági bizonyítvány, halotti bizonyítvány) kibocsátása kizárólag időpont-egyeztetés után történik.
A nagyobb létszámú rendezvények korlátozása miatt szombaton már nem tartják meg a megszokott hetipiacot, így akik rendszeresen ott vásárolnak, azok mostantól ne menjenek, hiszen üres standokat találhatnak csupán. A bezárás a rendkívüli állapot végéig érvényes.
A polgármester tájékoztatja a város lakóit arról is, hogy az RDE hulladékgazdálkodó vállalat bezárta gyergyószentmiklósi munkapontjának pénztárát. Számlafizetés egyelőre banki átutalással történik. A vállalat dolgozik azon, hogy mihamarabb lehetővé tegye az online kifizetés lehetőségét. Amíg ez életbe lép, addig nem számolnak büntetőkamatot.
– Sokan még mindig nem fogták fel azt, hogy mi következhet, ha a vírusjárvány hozzánk is elér. Mindenkit arra kérünk, vegye komolyan a figyelmeztetést: maradjon otthon a lakásában, és csak akkor jöjjön ki, ha valóban nagyon muszáj, ha esetleg elfogyott az élelmiszer a kamrából – fogalmazott Nagy.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek