A párt megy, a parlamenti képviselet marad

Kampányfogadalmának tesz eleget az udvarhelyi városvezetés, amely nyitott polgármesteri hivatalt, hatékony ügyintézést ígért a lakosságnak. Első körben az RMDSZ területi szervezetét „lakoltatják ki” a városházáról. A képviselői és szenátori irodákat átszabják, de maradnak az épületben.

Költözés a városházán. Eleget tesznek a kampányban ígérteknek Fotó: mihir.ro

A belső átszervezés hírét sajtóközleményben tudatta szerkesztőségünkkel a székelyudvarhelyi városháza. Az intézkedést azzal indokolják, hogy a városháza nem pártszékhely, és sem az EMNP, sem az MPP-nek nincs irodája a városházán, így a jelenleg ott tevékenykedő területi RMDSZ-nek sincs helye az épületben. A széki szervezetnek új székhelyet ajánlott a városvezetés: a Kossuth utca 20. szám alatti ingatlanban – erre vonatkozóan 2015-ben már elfogadta az akkori önkormányzat a 13-as számú határozattervezetet, de a székhelycsere azóta sem történt meg. A kiköltözés részleteire vonatkozó kérdésünkre a városháza sajtósától azt a felvilágosítást kaptuk, hogy az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete a városháza első emeletén lévő, két helyiségből álló, összesen 40,5 négyzetméter alapterületű helyiséget kell szabaddá tegye.

Költöznek, de hová?
A költözésre szabott határidőt, az új székhely konkrét adatait nem pontosították, ezekre Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke sem tudott konkrétan válaszolni. Mint mondta, örvendetes, hogy „hatékonyabbá akarják tenni a városháza működését, és hogy ez az RMDSZ segítségével történik”, de hivatalos szerződés hiányában egyelőre még nem pakolnak.
– A felszólítást megkaptuk. Biztosítottam a városvezetést, hogy a két irodát felszabadítjuk, viszont úgy érzem, a szekér megkerülte a lovakat, mert egyelőre hivatalos szerződést, amiből kiderül, hogy pontosan hol van, mekkora és mennyi a bérleti díja a felajánlott helyiségnek, nem kaptunk. Az nem működik, hogy felszólítanak, de nem mondják meg, hogy hová menjünk – kommentálta a jelenlegi helyzetet Bíró. Mint mondta, a határidő is további megbeszélés tárgya, mivel a hivatal első körben egy hetet adott a hurcolkodásra, amit legutóbb, válaszként a széki szervezet által megindokoltan kért egy hónapos türelmi időre, három napra szűkített.
– A kiköltözést fel tudjuk gyorsítani, de ehhez a hivatal segítségére van szükségünk, illetve arra, hogy megkapjuk a felajánlott székhelyre vonatkozó, hivatalos, lepecsételt, polgármesteri aláírással megerősített, beiktatott átiratot, amit eddig még nem kézbesítettek. Gondolom, nem akarnak erőszakkal kitenni – summázta Bíró. Az ügyvezető ma újabb megbeszélést indítványozott Gálfi Árpád városvezetővel – reményei szerint eredményeset.

Rendezkednek a másodikon
A fentiek fényében egyelőre homályos, hogy pontosan hová és mikor költözik az Ud­var­helyszéki RMDSZ. Ami biztos, a városháza közleménye szerint, hogy a szenátori és a két ud­varhelyszéki parlamenti képviselő irodája, valamint a hozzájuk tartozó titkárság marad az épületben – ezt egyébként a törvény is szavatolja. Átszervezés itt is lesz, ugyanis módosítják a helyiségeket, ezzel magyarázható, hogy az irodahelyiségeket, amelyben korábban Antal István képviselő, jelenleg Sebestyén Csaba parlamenti képviselő „lakott”, kiürítették – világosított fel Simon Mária Tímea sajtóreferens, cáfolva a hírt, miszerint a parlamenti képviseletet is kilakoltatják a hivatalból.
– A második emeleten összesen 123,15 négyzetméteres alapterületen voltak a szervezet által használt irodák: 4 iroda, a folyosó, illetve egy raktárhelyiség. Az átszervezést követően itt a fejlesztési osztálynak lesznek további irodái, és ugyanezen a szinten fogják kialakítani a már említett szenátori és képviselői irodákat is – tájékoztatott Simon.

Lázár Emese

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...