A papírforma szerinti leggyengébbel játszik a Sepsi OSK

Kisorsolták a labdarúgó románia-kupa elődöntőinek párosításait

29

A papírforma szerinti leggyengébb ellenféllel játszhat páros mérkőzést a labdarúgó Románia-kupa döntőjéért a Sepsi OSK. A háromszékiek az 1. Liga alsóházi rájátszásának ötödik helyezettjével találkoznak az elődöntőben, a másik ágon fővárosi rangadó lesz. A Sepsi OSK két hét múlva hazai pályán kezdi a párharcot.

Február végén döntetlennel zárt Háromszéken a Sepsi OSK és a Poli Iași                                 Foto: sepsiosk.ro

A Román Labdarúgó Szövetség székházában sorsolták ki tegnap délelőtt az 2019/2020-as labdarúgó Románia-kupa elődöntőinek párosításait. Az urnában a fővárosi Dinamo és FCSB, valamint a Sepsi OSK és a Politehnica Iaşi szerepelt. A sorsolásnál nem volt kiemelés, így az urnába helyezett csapatneveket egymás után húzták ki.
Az első csapatnév, amely a sorsoláskor elhangzott, az a háromszékieké volt. A Sepsi OSK-t követően a Politehnica Iaşi csapatát húzták ki az urnából, így a háromszékiek a lehetséges három ellenfél közül a papírforma szerinti leggyengébbel kerültek össze. A két csapat a 2019/2020-as idényben háromszor játszott, az alapszakaszban a moldvai városban 1–1-et játszott a két gárda, majd Sepsiszentgyörgyön 1–0-s hazai siker született, az 1. Liga alsóházi rájátszásának első fordulójában pedig a háromszéki városban remizett 1–1-re a két csapat. A Sepsi OSK az alsóházi rájátszás második helyén áll 19 ponttal, míg a 15 pontos Poli az ötödik. A két csapat első párharcát június 24-én, Sepsiszentgyörgyön rendezik, a visszavágóra július 8-án, Iaşi-ban kerül sor. A párharc győztese bejut a sorozat döntőjébe.
– Egy kissé meglepett, hogy a sorsolást követően összekerült a FCSB és a Dinamo. Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Politehnica Iaşi ellen, de nagyon reméljük, hogy a csapatunk döntős lesz a Románia-kupában – nyilatkozta Hadnagy Attila, a Sepsi OSK igazgatója a klub közösségi oldalán percekkel a sorsolást követően.
A másik ágon fővárosi rangadó lesz a döntőbe jutásért, az első találkozónak a Dinamo, a visszavágónak a FCSB lesz a pályaválasztója.
A szakszövetség végrehajtó bizottságának május 27-i döntése szerint a 2019/2020-as idény hátralévő meccsein a csapatok minden találkozóra húsz játékost nevezhetnek azzal a kikötéssel, hogy ebből nyolc román állampolgár kell legyen, illetve minden mérkőzésen a gárdák legtöbb öt játékost cserélhetnek legfeljebb három játékmegszakításnál, hogy elkerüljék a fölösleges időhúzásokat.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.