A Parázska-kupáért küzdöttek

Nemzetközi malomverseny Csíkszeredában

98

Atavaly megalakult csíkszeredai Penge 204 Malomjáték SE (elnök Sánta Elemér) Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Sportigazgatósága segítségével a megyeháza márványtermében második alkalommal rendezte meg a Parázska-kupa elnevezésű nemzetközi malomversenyt. A tavalyi 38-as létszám az idén már 50 résztvevőre emelkedett, akik 6 csoportban oda-visszavágós rendszerben küzdöttek, a győzelemért 2 pont, a döntetlenért pedig 1 pont járt.

Orbán Csaba, Sánta Elemér és Roman Korn a felnőttverseny dobogósai

A felnőttek tízfős, 18 játszmás (!) mezőnyében a csíkszeredai Sánta Elemér (1291) végzett az élen 31 ponttal a 36 lehetségesből a 29 pontos német Roman Korn (1316), a 28 pontos székelykeresztúri Orbán Csaba (1283), valamint a 25 pontos csíkszeredai Vitmán István és a 20 pontos csíkszépvízi Tőke Hunor (1034) előtt. A világranglista hetedik helyezettje, a szervezéssel is foglalkozó Parázska kürtőskalács tulajdonosa, Sánta Elemér veretlenül végzett az élen, az első számú kiemelt német Korn ellen 2-2 arányú döntetlent játszott, a bronzérmes Orbán ellen pedig 3–1 arányban nyert.
A nők négyfős tornáján a csíkszeredai Brügger Magdolna mindenkit legyőzve 12 ponttal végzett az élen a 8 pontos Bálint Edit (Csíkszereda) és a 4 pontos Csatlós Ibolya (Csíkszentdomokos) előtt. A 17 éven aluliaknál a csíkszeredai Nagy Bálint nyert 25 ponttal a 28 lehetségesből, második lett Ancuța Stan (Csíkszereda) 24 ponttal, míg a harmadik helyen Boldizsár Domokos (Csíkszépvíz) zárt 16 ponttal.
Az 15 év alattiak korcsoportjában a 26 pontos (28-ból) csíkszentdomokosi Csatlós Szilárd megelőzte a csíkszeredai Benedek Zoltánt (22) és Moroz Sándort (17). A 10-13 évesek tízfős csoportját a megyeszékhelyiek uralták és nagy harc folyt az érmekért. A 11 éves csíktaplocai Brügger Dániel és a 13 éves Brügger Benedek végzett az élen 30 ponttal (a 36 lehetségesből), a testvérek csatája döntetlennel végződött, az aranyérmet a fiatalabb versenyző, Dániel kapta. Hínyi Romeó és László Csongor 26-26 ponttal végeztek a harmadik helyen, mindketten bronzérmet kaptak. Az 5-9 éveseknél is csíkiak voltak a díjazottak, szintén egyenlőség volt az élen 30 ponttal (a 36 lehetségesből), a győzelmet a 7 éves Brügger Péter és a 9 éves Kristály Antónia között csak a kor határozta meg a fiatalabb Brügger javára, bronzérmet pedig a 26 pontos László Sebestyén kapta.
A legfiatalabb versenyzőnek járó díjat az 5 éves Brügger Bernadett kapta, aki 22 ponttal a 4. helyen végzett a 9 évesek között. A Brügger-család öt gyerekkel a legnépesebb család díját is elvihette.
A versenyt megelőző napon a csíkszeredai Majláth Gusztáv Károly téri promenádon a malomjáték népszerűsítését célzó bemutatóra került sor. A rendezők köszönik a Megyei Tanács, Sportigazgatóság, valamint a csíkszeredai Harvíz Rt. és Príma Pékség támogatását.

Biró Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek