csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A pályázatok összegét fogadták el

Rendkívüli ülést tartott Csíkszereda Megyei Jogú Város önkormányzati testülete, hogy a januári soros ülésen elfogadott sport-kulturális, illetve szociális pályázatok pontos összegét meghatározzák. Azért volt erre szükség, hogy a Hivatalos Közlönyben meghirdethessék pályázataikat – tájékoztatta az ülésen résztvevőket Füleki Zoltán alpolgármester.

A csíkszeredai városi tanács tizenegy tematikus program támogatására különített el pénzt kulturális pályázatában: gyermekprogramokra 50 ezer lejt, hagyományápolásra 40 ezer lejt, kortárszene-koncertek szervezésére 10 ezer lejt, képző- és fotóművészeti programok szervezésére 20 ezer lejt. A tanórán kívüli iskolai programokat 13 ezer lejjel támogatja, a testvérvárosokkal közös kulturális programokra 10 ezer lejt szán, a sürgősségi kulturális projektekre 10 ezer lejt, iskolanapok szervezésére 25 ezer lejt, ifjúsági napokra 55 ezer lejt, kiemelt éves kulturális rendezvényekre, fesztiválszervezésre pedig 214 ezer lej anyagi támogatást biztosít a pályázóknak. Szőke Domokos alpolgármester kérésére a környezeti nevelési és helyismereti programok a tervezett 15 ezer lej helyett 50 ezer lej értékű támogatást kaptak.
A sporttevékenységeknél négy területre hirdet pályázatot az önkormányzat: a sportjátékokat és csapatjátékokat 1 millió 2 ezer lejjel támogatja a hivatal, az egyéni sportolókat 350 ezer lejjel, a regionális, nemzeti és nemzetközi sportesemények szervezését 175 ezer lejjel, a szabadidős sporteseményeket 25 ezer lejjel.
A rendkívüli tanácsülés további részében arról döntöttek a tanácsosok, hogy a hivatal szakapparátusában létrehozott két gépészmérnöki állást átteszik a Csíki Játékszínhez. – Szeretnénk a Csíki Mozi működési engedélyét kérni az országos akkreditációs bizottságtól, ehhez azonban az szükséges, hogy a színház rendelkezzen a mozi működtetéséhez szükséges személyzettel – részletezte Füleki Zoltán alpolgármester.
A tanácsülés utolsó határozatában egy független szakértő megbízását fogadta el az önkormányzat, aki a 2014, 2015, 2016-os számvevőszéki perek kapcsán kárfelmérést készít.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb