2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

A nyolcadikosok 73,48%-a kapott átmenő jegyet

Pénteken kifüggesztették az általános iskolákban a nyolcadikosok kisérettségi eredményeit. Hargita megyében a diákok 73,48 százaléka ért el ötöst vagy kapott ennél nagyobb minősítést a dolgozataira – nyilatkozta lapunknak Görbe Péter főtanfelügyelő.kiseretsegi_ba_sz02

[dropcap]A[/dropcap] nyolcadikos diákok 73,48 százalékának lett ötös vagy ennél magasabb az átlagmédiája a kisérettségi vizsgán – tudtuk meg a megyei főtanfelügyelőtől. Görbe Péter szerint ez az eredmény a Hargita megyei tanulók reális tudását tükrözi, ezért tisztességes eredményként kell elkönyvelni.
– Természetesen, akárcsak az előző években, idén is a román és a matematika írásbeli eredmények lettek gyengébbek, a tanfelügyelőség kimutatása szerint az általános iskolát végzettek 58,67%-a érte el az ötös minősítést vagy az ennél magasabb jegyet, matematikából ez az arány 68,70 százalék, míg magyar nyelv és irodalomból 93,39 százalék – értékelte a részleges eredményeket pénteken, az óvásokat megelőzően a főtanfelügyelő.
A végleges eredményeket június 30-án teszik közzé. A megyében tanuló 3088 végzős általános iskolás közül 52-en hiányoztak a kisérettségiről.
– A nyolcadikosoknak azt tanácsolom, hogy minél több iskolát jelöljenek meg, amikor az elosztásra jelentkeznek, erre egyébként június 7-ig kell iratkozzanak az érintettek – tette hozzá Görbe.
A középiskolába való felvételi idén is számítógépes elosztás szerint történik, amely során 75 százalékban a képességvizsga jegyének és 25 százalékban az általános iskolai médiának az átlagát veszik figyelembe. A helyek számítógépes elosztása három időpontban történik: július 14., július 23. és szeptember 3–4. között.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb