A nyár folyamán befejezik a munkát

Aszfaltozás Csíkkarcfalva községben

129

Aszfaltozzák Csíkkarcfalva község utcáit. Csíkkarcfalván és a hozzá tartozó Csíkjenőfalván mintegy öt kilométer aszfaltszőnyeget terítenek le. A munkálatokat a Dánfalva, Karcfalva, Szenttamás (DKSZ) alkotta fejlesztési társulás korábbi nyertes PNDR-s pályázatából finanszírozzák.

Alapozási munkálatok a jenőfalvi templomfeljárat melletti utcában

Új hidakat tesznek a porták elé                                                                   Fotók: Karcfalva község Facebook-oldala

Jelenleg alapoznak a csíkkarc­falvi és csíkjenőfalvi utcákban. Többek között kicserélik a bejáratok előtt lévő árkokban hídként használt csöveket, és egységes, 630 és 315 mm vastagságú új csöveket tesznek a porták elé. Az aszfaltszőnyeget a nyár folyamán terítik le – tudta meg lapunk Szőcs Lászlótól.
Csíkkarcfalva község alpolgármestere azt is elmondta, a mintegy öt kilométeres aszfaltozást a Dánfalva, Karcfalva, Szenttamás (DKSZ) alkotta fejlesztési társulás korábbi nyertes PNDR-s pályázatából valósítják meg.
– Két cég közösen nyerte meg a kivitelezést, és a tavalyi évben az egyik cég Dánfalván kezdte az aszfaltozást, a másik Szenttamáson. Dánfalván befejezték, ott már csak utómunkák vannak. Tavaly nem tudták elkezdeni a munkát községünkben, így jelenleg itt dolgoznak – részletezte Szőcs László. Hozzátette: idén még lesz egy másik DKSZ-es projektjük, amelynek részeként újabb 6 kilométer községi utat aszfaltoznak.

Biró István

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.