csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A nemzet háziorvosa: Százhúszezer szavazat

November 4-én – a budapesti Pesti Vigadóban zajló díjátadó ünnepségen, illetve azzal egy időben az evpraxisa.hu portálon – hirdetik ki A nemzet háziorvosa pályázat nyerteseit.
A szervezők beszámolója szerint az október 5-én lezárult voksolás után 121 446 szavazatot összesítettek, ami jóval több, mint a tavalyi 46 407 voks. A magyarországi két első helyezett kapta a szavazatok 60 százalékát, azaz 77 842 voksot. Ehhez hasonlóan a határon túli első és második helyezettre is sokan szavaztak: összesen 31 819 a határon túli szavazatok száma, ebből az első és a második helyezett 15 498, azaz a voksok 50 százalékát kapta. A legtöbb szavazat Magyarországról (57,9 százalék), Szerbiából (21,2 százalék) és Ukrajnából (8,3 százalék) érkezett be. Emellett szavaztak Romániából, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, de Amerikából is, voksoltak továbbá még Belgiumból, Franciaországból, Írországból, Spanyolországból, Görögországból, Montenegróból, Ausztráliából, Svájcból, Ciprusról, Líbiából, Máltáról, Norvégiából és Törökországból is. A látogatások száma október 5-re csúcsosodott ki az evpraxisa.hu portálon.
A magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága által meghirdetett, A nemzet háziorvosa elnevezést viselő pályázat keretében páciensek, szervezetek, intézmények ajánlhattak az elismerésre munkájukat hivatástudattal végző háziorvosokat és asszisztenseiket. A beküldött jelölésekből a zsűri tíz magyarországi és tíz határon túli orvost választott ki, a toplistásokra – akik közé Székelyföldről a csíkszeredai dr. Kovács Emőke és asszisztense, Süket Réka kerültek be – október 5-ig lehetett az interneten szavazni.

R. Kiss Edit

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb