A Nagy-Homoród és a Fenyéd pataka áradásának mérlege

177

 

Mint korábban beszámoltunk róla, kedd este és szerdára virradó éjszaka egy kiadós esőzés következtében kiöntött a Nagy-Homoród folyó és a Fenyéd-patak, jelentős anyagi kárt okozva. A Hargita megyei katasztrófavédelem közzétette első gyorsmérlegét.

Elárasztott porta Kápolnásfaluban Fotó: Benedek Gabriella‎/Kápolnásfalusiak Facebook-oldal

A kedd esti 19:50–24:00 óra időszakban Kápolnásfaluban egy idős, mozgáskorlátozott személyt kellett kimenekíteni háza alagsorából, amelyet elöntött az ár. A településen 67 lakóházat, 130 udvart sújtott az ár, a következmények felszámolásába bekapcsolódtak a székelyudvarhelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók is.

Szentegyházán 93 lakóházat, 16 földszinti tömbházlakást, 153 udvart és 4 kereskedelmi felületet öntött el a kiáradt folyó, az elárasztott helyiségekből a székelyudvarhelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúzták ki a vizet.

Lövétén 50 lakóházat érintett az áradás, a kár felszámolásába a helyi önkéntes tűzoltók kapcsolódtak be.

Az árvíz sújtotta területen terepszemlét tartott Ion Proca prefektus, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Cimpoeșu Stelian ezredes, a Hargita megyei katasztrófavédelem parancsnoka.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.