2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

A műszaki felsőfokú szakoktatás lehetőségei Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi felsőfokú műszaki oktatás elindításának lehetőségeiről tárgyalt Bunta Levente polgármester tegnap délelőtt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviselőivel. A találkozón a helyi lehetőségekről és a műszaki cégekkel való együttműködésről beszélgettek, illetve megszemlélték a régi UCECOM épületét. A polgármester köszöntötte Kelemen András dékánt és kollégáit, elmondva: „Székelyudvarhely iskolaváros, így méltán állíthatjuk, hogy a felsőoktatásra hangsúlyt kell fektetnünk. Városunkban szükség van egy szakoktatást biztosító felsőoktatási intézményre, amely a munkakezdéshez hiteles, valós szakmai tudást bizonyító diplomát ad a fiatalok kezébe.
A székelyudvarhelyi műszaki képzés olyan helyi és környékbeli diákoknak adna erre lehetőséget, akik ennek hiányában nem engedhetnék meg maguknak, hogy felsőfokú végzettséget szerezzenek.” A jelenlévők üdvözölték a műszaki képzés megteremtésére vonatkozó lehetőségeket.
A beszélgetésen részt vett Antal István képviselő, Péter Péter, a Matplast Rt. vezérigazgatója, illetve Farkas György városmenedzser is. A találkozó befejezéseként felkeresték a Matplast és Roseal cégeket.ucecom (2)

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb