A mindennapi betevő megteremtése

Folytatódott a színvonalas rendezvénysorozat

472

Negyedik alkalommal szervezték meg a csíkszéki gazdanapokat Csíkszentsimonban. Minden évben arra törekednek, hogy hagyományaikhoz híven teret biztosítsanak a térség gazdáinak.

Pirostarkává lett szalmabálák. Jókedv a betakarítás után

Idén is nagyon színes programsorozattal várták a szervezők az érdeklődőket: kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a számukra érdekes elfoglaltságot. A látogatók gyermekei figyelmét egész napos foglalkozások kötötték le, mint a barkácsolás, a nemezelés és az arcfestés. A szarvasmarhák iránt érdeklődők számára fajtabemutatót tartottak, a házi kedvencekért rajongók pedig kutyakiállításon vehettek részt. A megnyitót traktoros felvonulás vezette fel, a legrégebbi haszongép 1965-ös gyártmányú volt. A gazdák összemérhették tudásukat: volt rönkhúzó-, szekeres ügyességi verseny. De nemcsak ügyességüket díjazták tegnap, hanem munkájukat és terményüket is: a legnagyobb pityókát, valamint a legtisztább és legszebb virágoskertet, portát is értékelték. A traktoros felvonulás résztvevőitől kapott alapanyagokat és a tombolajegyek értékét adományként gyűjtötték össze a nap végén. Az igényes eseményt pedig a Zanzibár együttes koncertje zárt.

Kicsik és nagyok részt vettek a rendezvényeken. Családi ünnep. Fotók: Szilágyi Dalma-Orsolya

Az esemény legfőbb célja: lehetőséget biztosítani minden évben a gazdáknak egy ünnepnap keretében találkozni, tapasztalataikat megosztani és az elmúlt év termésének az eredményeit ismertetni. A szervezőknek szándékuk tudatosítani a fiatalokban az ilyen és ehhez hasonló rendezvények által, hogy hasznos dolog a gazdálkodás.
− Szeretnénk, hogy a fiatalok lássák a földművelés, valamint az állattenyésztés értelmét és szépségét. Kézzelfogható eredményekkel szemléltetjük, hogy számukra is megélhetést nyújthat a gazdálkodás − számolt be lapunknak Csíkszentsimon polgármestere, Kozma István.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek