a Megyei Sürgősségi Kórház idei beruházásairól: Évet értékelt az egészségügyi intézmény

57

23 millió lejt költött idén beruházásokra a Megyei Sürgősségi Kórház, megvalósításaikról, sikereikről számoltak be a tegnapi évértékelő eseményen. Előrelépést jelent, hogy a kórháznak hamarosan saját laboratóriuma és mágneses rezonanciás készüléke lesz, továbbá a helikopter-leszállópálya kivitelezési szerződését is aláírták, mely előreláthatóan jövő őszre készül el.

Évértékelő rendezvényt tartottak tegnap a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház munkatársai és az intézményt működtető Hargita Megye Tanácsának képviselői.
Dr. Konrád Judit, a Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere különleges évnek nevezte az ideit, hiszen mint mondta, az RMDSZ képviselői felkarolták a kórház és a megyei önkormányzat törekvéseit, s ennek köszönhetően egy páratlan kormánytámogatásban részesültek.
– 23millió lejt költöttünk be­ruházásokra, javítási munkálatokra, orvosi műszerek beszerzésére, eszközök vásárlására. Tovább folytattuk a kórházban elindított tudományos munkákat, szakmai rendezvények szervezését. Óriási előrelépést jelent, hogy a kórháznak hamarosan saját laboratóriuma és mágneses rezonanciás készüléke lesz. Mindezek a kettes kategória műszerezettségi feltéte­leinek teljesítését vetítik elő – mondta a menedzser.
A beszélgetés során Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke rámutatott, hogy az önkormányzat nemcsak a saját beruházási terveket támogatja, de azon projektek megvalósítását is, amelyekre nem sikerült európai támogatást nyerni.
– A fejlesztések tekintetében a nehézségeken túl vagyunk, egy kész rendszerrel rendelkezünk, kész fejlesztési terveink vannak – hangsúlyozta az elnök, aki közölte: pár napja írták alá a szerződést a helikopter-leszállópálya kivitelezésére, ami – ha minden igaz – ősszel már használható lesz.
A kórház vezetőtanácsának elnöke, Zonda Erika nem megszokott tanácsnak nevezte a kórház adminisztratív tanácsát, inkább egy fórumnak, mivel tevékenységük túlmutat a jogszabályokban leírt feladatokon.
– A kórház menedzseri és igazgatói vizsgájának megszerve­zése eredményeként egy stabil kórházvezetéssel tudtunk együtt dolgozni – jegyezte meg a vezetőtanács elnöke.
Tóth László főkonzul kiemelte, hogy több olyan program van, amely által közvetlen vagy közvetett kapcsolat született a megyei kórház és a magyar kormány között. Ilyen például a marosvásárhelyi magyar orvosképzés ügye, de megemlítendő az az orvosi lakás építési program is, melynek keretében itt Csíkszeredában is két orvoslakást adtak át az utóbbi időben.
Tánczos Barna szenátor példamutatónak nevezte az a csapatmunkát és együttműködést, amely által el tudták fogadtatni a minisztériummal azt a nagyobb költségvetési tervet, amely a fent említett fejlesztéseket fedezte.
Korodi Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő elmondta: nem zárja ki, hogy a jövőben az egészségügyet érintő politikai kérdésekben is előre tudjon lépni a magyar érdekképviselet.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek