2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

A megye szociális otthonait támogatják

Közel hárommillió lej értékben vásárolhat védőeszközöket a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság. A Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő intézmény európai uniós pályázatot nyert, ebből a pénzből a megyei szociális otthonok egészségügyi védelmét kívánják biztosítani. Erről tegnapi sajtótájékoztatóján számolt be a megye vezetése.

Közel hárommillió lejes támogatást nyert a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóság az Európai Uniós 2014–2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Programtól. A nyertes pályázatnak köszönhetően az igazgatóság által koordinált szociális elhelyező központok és gyermekotthonok védelmi eszközökkel való ellátását fogják biztosítani – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A pályázat specifikus célkitűzése, hogy a járványügyi helyzetet megfelelően és hatékonyan tudják kezelni a Hargita megyei szociális otthonokban is, valamint a megye lakosságának és hátrányos helyzetű, gondozásra szoruló lakosok védelmére szolgáló eszközöket, felszereltséget tudjanak biztosítani. 

− Célunk, hogy a megyének minden szegletében minél hatékonyabban próbáljuk meg kezelni ezt a krízishelyzetet. A programnak köszönhetően ezeknek a szociális és gyermekotthonoknak különböző szükséges felszereléseket, eszközöket fogunk biztosítani – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Elekes Zoltán, az igazgatóság vezetője hozzátette: a beruházás kivitelezését követően a megyében összesen 14 szociális otthont szerelnek fel a megelőzést szolgáló védőeszközökkel. Egészségügyi maszkokat, köpenyeket, kesztyűket, védőszemüvegeket, fertőtlenítőszereket, hőmérőket, valamint UV-lámpákat fognak beszerezni.


Kapcsolódó cikkek:

14,339RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb