A megye pályázati kiírásairól tájékoztattak

88

Nyilvánosak a megyei önkormányzat 2018-as pályázati kiírásai – tájékoztatott múlt héten Gyer­gyószentmiklóson Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Barti Tihamér. Mint mondta, fontos, hogy minél több civil szervezet pályázzon, az esetleges félreértések, valamint hibák elkerülése érdekében pedig pályázati tájékoztatót is szerveznek a gyergyószéki szervezetek képviselőinek.

Barti Tihamér. Az idei kiírásokról számolt be Fotó: Kertész László

Összesen 1,82 millió lej értékben, nyolc témakörben érhetők el pályázati kiírások a megyei önkormányzatnál: kulturális programokra, román nyelvű kulturális programokra, családoknak szóló tevékenységekre, ifjúsági tevékenységekre, sporttevékenységekre, az önkéntes tűzoltók programjaira, emellett népviseletek, valamint turisztikai programok támogatására pályázhatnak idén a szervezetek.
A pályázatok leadási határideje március 6., 10 óra. Gyergyószéken a szentmiklósi Szabadság tér 12. szám alatt, Maroshévízen pedig a Nicolae Bălcescu sugárút 14. szám alatt, a második emeleten található 214-es irodában nyújtható be az iratcsomó. Hargita Megye Tanácsának iktatójában szintén március 6-án, 12 óráig várják a pályázatokat.
Barti Tihamér rámutatott: a pályázni kívánó gyergyószéki szervezetek képviselőinek február 16-án, péntek reggel 9 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház Karancsi Sándor termében pályázati tájékoztatót tartanak. Az alelnök hangsúlyozta: minden évben vannak kérdések, ezeket pedig a beszélgetés alkalmával feltehetik a pályázni vágyók.
Mint kifejtette, az elmúlt években egyre több pályázatot nyújtottak be sporttevékenységekre, idéntől pedig ebbe a kategóriá­ba olyan új elemek is bekerültek, mint például az úszás támogatása, vagy a Korisuli-program gyergyószéki falvakra való kiterjesztése. Barti mindezek mellett közölte: a kulturális pályázatok esetében kiemelt támogatásban részesülnek azok a szervezetek, amelyek több településen fejtik ki tevékenységüket.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek