A megújult lendület erejében bíznak Szárhegyen

76

Sikeres évet zárt a község – mutatott rá Gyergyószárhegy polgármestere, Danguly Ervin. Kijelentését az elmúlt félévre alapozza, ennek az időszaknak az egyik legfontosabb megvalósítása, hogy megszűntek a község fejlődését gátló politikai csatározások. Danguly hangsúlyozta, számos változás várható a község életében, mondván, a beruházások mellett a civil szervezetekkel igyekszik erősebb kapcsolatot kialakítani az önkormányzat.

Danguly Ervin – Szárhegy

Nehéz feladatról van szó, mivel a beruházások terén nagy lemaradásunk van – közölte a fél éve megkezdett munkája kapcsán Danguly Ervin, mondván, épp azért indult függetlenként a tavaly nyári helyhatósági választásokon, hogy – győzelem esetén – a község fejlődését gátló politikai alapú viták megszűnjenek. A további pozitívumokkal kapcsolatban azt mondta, a testület megléte már önmagában is nagy előrelépést jelent, hisz korábban a tanács feloszlott Szárhegyen.
– A civil szervezetek, az egyház és az iskola irányába is nyitottunk – folytatta az elmúlt időszak jó történéseinek sorolását a polgármester, hozzátéve: a beruházásokat is sikerült elindítani.
Idei terveiről Danguly Ervin kifejtette: a csatornázás befejezése, valamint a vízhálózat építésének befejezése is a célok között szerepel, ugyanakkor kormánytámogatásból két utca aszfaltozását tervezik. Mindezek mellett napközi otthont építenének Szárhegyen, és a településvezető elmondása szerint az utcák rendbetételére, az árkok és patakok takarítására is jobban oda kellene figyelni.
– Igyekszünk megerősíteni a közbiztonságot is – tette hozzá Danguly, közölve, már 54 önkéntes tagja van az alakuló polgárőrségnek, a hatékonyság érdekében pedig új őrző-védő céggel is szerződést kötnek.
A kézzelfogható megvalósítások mellett nagyobb hangsúlyt fektetnek idéntől Szárhegyen a közösség összekovácsolására, ezt az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatának erősítésével kívánják elérni.
– Nemcsak a támogatás, hanem a számonkérés szintjén is erősebben részt kívánunk venni a civil szervezetek életében – fogalmazott a polgármester.
A nehézségekkel kapcsolatban Danguly Ervin azt mondta, a számtalan pereskedés visszafogja a munkát. Hozzátette: évekre visszamenőleg kell régi ügyeket elsimítani, amelyek sok esetben gátolják az előrehaladást. A Lá­zár-kastély helyzetével kapcsolatos kérdésünkre a településvezető azt mondta, a jogviszonyt illetően nincs az önkormányzatnak beleszólása, a legfontosabb cél azonban egyértelmű: újra megnyitni a kastélyt a látogatók előtt.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek