A megtapasztalt tudásra összpontosítanak

Az RMPSZ nyári továbbképzései

72

Tudás tapasztalat által címmel rendezi meg idén immár huszonhetedik alkalommal a Bolyai Nyári Akadémiát a Romániai Magyar Pedagógusszövetség (RMPSZ) július 7. és 27. között. A háromhetes szakmai rendezvénysorozatra 640 pedagógust várnak, akik június 14-ig jelentkezhetnek az RMPSZ honlapján – jelentették be tegnapi csíkszeredai sajtótájékoztatójukon a pedagógusszövetség képviselői. Egyúttal a magyarországi, valamint a Kárpát-medencei továbbképzési lehetőségekről, nyári táborokról is beszámoltak.

Burus-Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke elöljáróban elmondta: az RMPSZ idén a második Csángó majálist is megszervezi május 17–19. között, illetve május 18-án kerül sor az Esélyteremtő együttműködési hálózat kialakítása című Erasmus+ projekt zárókonferenciájára a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában. Hozzáfűzte: nemcsak Erdélyben és Magyarországon, hanem Kárpát-medence-szerte is szerveznek nyári szakmai táborokat.
Köllő Zsófia, az RMPSZ prog­ram­igazgatója ugyanakkor a magyarországi nyári szakmai képzésekről számolt be. Elmondta: összesen kilenc – turisztikai és honismereti szempontból is fontos – helyszínen rendezik meg a pedagógusszövetség nyári, magyarországi táborait. Az érdeklődő pedagógusok június 15-ig jelentkezhetnek. Összesen 225 Kárpát-medencei pedagógus vehet részt ezeken a képzéseken, és Köllő Zsófia elmondása szerint rendszerint kétszeres szokott lenni a túljelentkezés.
Ferencz-Salamon Alpár programkoordinátor a közelgő Bolyai Nyári Akadémia idei rendezvényeiről számolt be. Kifejtette: elsősorban a tapasztalati úton elsajátítható tudásról esik szó ezeken a képzéseken, ugyanis csak így lehet biztosítani, hogy ne csupán lexikális ismeretekkel rendelkezzenek a tanulók, hanem alkalmazni is tudják azokat a hétköznapokban. A nyári akadémia első hetében, június 7–13. között óvónőknek, tanítóknak és osztályvezető pedagógusoknak kínál nak továbbképzéseket Csíkszeredában, Szatmárnémetiben, Nagyenyeden és Szovátán. A rendezvénysorozat fő megnyitójára ugyanakkor csak a második héten, július 15-én kerül sor Csíkszeredában. A július 14–20. között megtartott továbbképzéseken a románnyelv-oktatás, a digitális pedagógia és az élménypedagógia lesz terítéken. A nyári akadémia záróhetén az idegennyelv-oktatás, a hitoktatás és a szakoktatás aktuális kérdései lesznek napirenden.
Részletesebb információkat a www.rmpsz.ro oldalon találnak az érdeklődő pedagógusok.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek