A megnyilvánuló sokrétűség

Egyéni fotókiállítás nyílt a megyeházán

554

Kontraszt címmel nyílt meg Ku­ti Zoltán Hermann – hat év munkájából összeállított – egyéni fotókiállítása hétvégén a megyeháza földszinti kiállító­te­rében. Ez az első egyéni kiállítása, de képeivel évek óta szerepel csoportos kiállításokon, rangos fotópályázatokon.

Kontraszt mint szervező elv. Hat év munkája képeken Fotók: László F. Csaba

Atárlatmegnyitón Kuti Zoltán Hermann elmondta: régóta foglalkoztatja a fotózás, de komolyabban csak tíz éve vette kézbe a fényképezőgépet. Hozzáfűzte, hogy hét éve tagja a Prisma Fotóklubnak. Labancz István, a Prisma Fotóklub elnöke kiemelte, a fotóművésznek az évek során sikerült több országos és nemzetközi elismerést is szereznie.
– Kuti Zoltán kolléga, ahogy én szólítom, a szász, nemcsak a külsőjének köszönheti ezt a jelzőt, hanem a szorgalma és alapossága is erről tanúskodik. Ő volt az az ember, aki a fotóklubban a legtöbbet és a leggyorsabban fejlődött – fogalmazott Labancz István.

Kérdésünkre Kuti Zoltán Her­mann elmondta: hosszú ideje tervezte az egyéni kiállítást. Ez idáig azon gondolkozott, van-e elég olyan fotója, ami üti a mércét. Egyéni kiállítására hat éve folyamatosan készült és gyűjtötte a munkákat. Így negyvenkét – Hargita és Bákó megyében készült – különböző műfajú alkotást választott ki. Ezek közt akad portré, tájfotó, épületfotó, akt, tematikájukat illetően divattal és néprajzzal foglalkozó alkotás is.

A kontraszt mint téma, mint szervező elv kapcsolja össze a kiállított fotókat, legyen szó egymástól nagyon távol eső tartalmakról, kifejezési formákról – szociofotóról, természet- vagy épületfotóról, természetes környezetben vagy stúdióban készült portrékról, színes vagy fehér-fekete képekről – fejtette ki Túros Eszter művészettörténész megnyitóbeszédében. A tárlat február 20-ig látogatható.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek