A medgyesiek elleni Románia-kupa-meccsel indul a szezon

Két hónap múlva kezdi meg a 2019/2020-as versenyévadot a VSK Csíkszereda kosárlabdacsapata

25

Akárcsak tavaly, idén is a VSK Medgyes elleni Románia-kupa-találkozóval kezdi meg a hivatalos idényt a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapata. A csíkiak október 5-én és 9-én a kupasorozatban lépnek pályára, 12-én pedig elkezdik a 2019/2020-as bajnokságot is, az első találkozót hazai közönség előtt vívja a Lászlófy Botond által edzett gárda.

Matevz Magusar (4) az elmúlt idényben a VSK Csíkszereda húzóembere volt. Idén is marad a csíkiaknál Fotó: László F. Csaba / Archív

Személyre szabott edzésterv alapján készülnek a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdázói a 2019/2020-as idényre, amelynek első mérkőzését hazai közönség előtt vívja a Lászlófy Botond által edzett csapat. A hivatalos idény – akárcsak tavaly – a Románia-kupa első körének mérkőzéseivel kezdődik október 5-én, egy héttel később pedig már a pontvadászatban is elkezdi szereplését a VSK Csíkszereda, az első meccset hazai pályán vívja a gárda.
A 2019/2020-as román kosárlabda-bajnokság alapjait még áprilisban lefektette a hazai szakszövetség, a csapatok képviselőivel egyeztetve, így a kiírás ténylegesen nem változott. A bajnokságba tizenhat csapat nevezett, ezeket két értékcsoportba sorolták, az alapszakasz során egy oda-vissza kört játszanak a gárdák. Az alapszakasz végén kialakult sorrend szerint az A csoport első hatja a Piros csoportban folytatja a küzdelmeket, az A csoport utolsó két, valamint a B csoport első négy helyezettje a Sárga csoportba kerül, míg a B csoport utolsó négy helyezettjét a Kék csoportba sorolják. A középszakaszban – akárcsak az alapszakaban – egy oda-vissza kört játszanak a csapatok, ezt követi majd a rájátszás.
Az A csoportban került a BCMU FC Argeș Pitești, a Bukaresti Dinamo-Știința, a CSU Nagyszeben, a Bukaresti Steaua, a VSK Nagyvárad, az U Craiova, a Kolozsvári U-BT és a VSK Temesvár, míg a B csoportban kapott helyet a VSK Focșani, a VSK Csíkszereda, a VSK Galac, a CSO Voluntari, a Konstancai ABC Athletic, a VSK Máramarossziget, a VSK Marosvásárhely és a VSK Medgyes.

Rajt 59 nap múlva
Akárcsak az elmúlt idényben, a VSK Medgyes elleni páros Ro­mánia-kupa-mérkőzéssel kezdi meg a 2019/2020-as szezont is a VSK Csíkszereda. Tavaly a Románia-kupa első körében hazai pályán 94:78-ra, idegenben pedig 91:78-ra nyertek a medgyesiek és jutottak tovább a második körbe. Idén is hazai pályán mutatkozhat be a Lászlófy Botond által edzett csapat, október 5-én, szombaton fogadják a medgyesieket, majd 9-én játsszák idegenben a visszavágót a Románia-kupa első körében.
A B csoportban a pontvadászat október 12-én kezdődik, a VSK Csíkszereda ezt is hazai pályán kezdi meg a VSK Marosvásárhely ellen. Egy héttel később a csíkiak Konstancára utaznak, majd október 26-án a galaciakat fogadják. November másodikán Medgyes ellen idegenben lépnek pályára Lászlófy Botond tanítványai, majd 9-én a máramarosszigetieket fogadják, 16-án Voluntrai-ba utaznak, 23-án Focșani ellen hazai pályán zárják az odavágókat. A visszavágó első fordulóját november 30-án játsszák, decemberben 7., 14. és 21. lesz játéknap, 2020. január 4., 11. és 18-án lépnek pályára a csapatok, utóbbi napon ér véget az alapszakasz. A középszakasz 2020. január 25-én kezdődik és április 4-én zárul, ezt követően kezdődik a rájátszás.

Két hely még kiadó
A VSK Csíkszeredának jelenleg tíz játékosa van, akik közül kilencen az elmúlt idényben is a piros-fehéreket erősítették. Távozott a szerb Dorde Simeunovic és az amerikai Andre Reshaud Pierce, de ezt már az elmúlt idény végén tudni lehetett, ahogy azt is, hogy a csapat csíki játékosai közül mindenki hosszabbított. Andrei Damian sem szerepel a VSK által közölt játékoskeretben, viszont az elmúlt idény elején lesérült és orvosi beavatkozáson átesett Medgyesy Robert felépült és egyéni edzésterv alapján készül az új szezonra, ugyanakkor maradt Movileanu Adrian és a szlovén Magusar Matevz is. A csíki játékosok közül Lokodi Mátyás, Olariu Raul, László Arnold, László Botond, Zerkula Zoltán és László Tamás erősíti majd az új idényben a VSK Csíkszeredát.
A csapat eddig egy új légiós szerződtetését jelentette be, Szlovéniából érkezik Cergic Marko, a 24 éves játékos 204 centiméter magas és center pozícióban játszott, az elmúlt idényben a szlovén másodosztályú KK Hrastnik csapatát erősítette, 22 meccsen lépett pályára és átlagpontszáma 13 volt. Az elmúlt idényben 49%-os hatékonysággal dobott a gyűrűbe, triplakísérleteinek 38%, szabaddobásainak 79%-át értékesítette.
A klubvezetés ugyanakkor jelezte, még két játékost tervez igazolni, ám egyelőre arról nem tudni, belföldről vagy külföldről érkeznek a kosarasok Csíkszeredába.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek