2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

A második adag védőoltások

Elkezdődött hétfőn a koronavírus elleni védőoltások második adagjának, az emlékeztető oltásoknak a beadása a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Ugyanakkor megkapta a védőoltás első adagját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ion Proca, a megye prefektusa. 

 

Emlékeztető oltást kaptak hétfőn azok a kórházi és egészségügyi alkalmazottak, akik január elején az elsők között igényelték a koronavírus elleni védőoltást.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő oltási központban január 25-ig összesen 2110 személy kapott koronavírus elleni védőoltást – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház. Az egészségügyi intézmény alkalmazottai közül 537-en, az alkalmazottak 43 százaléka élt eddig ezzel a lehetőséggel.

Hétfőn a kórházi oltási központban kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját Ion Proca, Hargita megye prefektusa is. A kormány Hargita megyei képviselőjének meggyőződése, hogy jó döntést hozott a védőoltás igénylésével.

– Bízom benne, hogy ebben a járványügyi helyzetben a lehető legjobb döntést hoztam meg. A kulcsszó most a felelősség. Azért oltattam be magam, mert felelős vagyok magamért, a hozzám közel állókért és gondolnom kell mindenki másra is. Arra biztatok mindenkit, hogy igényelje a védőoltást és oltassa be magát. Szükséges lépés ez a saját egészségünk érdekében és azért is, hogy visszatérhessünk a megszokott életünkhöz – nyilatkozta a prefektus.

Szintén hétfőn a kórházban berendezett oltási központban megkapta a vakcina első adagját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Közösségünk már nagyon sokszor bebizonyította, hogy felelősen tud viselkedni akkor, amikor összefogás és közösségi kiállás kell. Volt erre példa a járvány alatt is. Most ismét erre van szükség, ha elegen beoltatjuk magunkat, reális esély van arra, hogy véget vessünk a járványnak. Ezért, szeretteim és jómagam egészsége érdekében ma én is beoltattam magam és ezt tanácsolom a megye lakosságának is – nyilatkozta Borboly Csaba ez alkalommal.

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb