csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A magyar nyelv ápolása a cél

Könyv- és tanszeradományt hozott Gyergyószentmiklósra a Magyar Nyelvőr Alapítvány. A háromszáz kiadványt a Vaskertes Általános Iskolának adták át és a magyar nyelv ápolásának fontosságára hívták fel a figyelmet.

Több száz könyvet kapott a Vaskertes iskola

Többdoboznyi ajándékkal érkeztek Gyergyó­szent­mik­lósra a magyarországi Magyar Nyelvőr Alapítvány képviselői, az adományt a Vaskertes Általános Iskolának adtak át. Dr. Kiss Róbert Richárd, az alapítvány elnöke elmondta, idén egymillió forint értékben adományoznak könyvet és tanszert Erdélyben, ebből jutott a gyergyószentmiklósi iskolának is. Hozzáfűzte, legfontosabb céljuk, hogy minél többen őrizzék és ápolják a magyar nyelvet, ebben nagy szerepe van a könyveknek, éppen ezért ajándékoznak köteteket. Emellett pedig fontosnak tartják azt is, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek. Megjegyezte, választásuk azért esett éppen a Vaskertesre, mert tudomást szereztek róla, milyen komoly munkát végez az intézmény nevelőtestülete, valamint igazgatónője. Háromszáz ismeretterjesztő és szépirodalmi kötetet vehetett át az iskola.
Bernád Ildikó, az intézmény igazgatója megköszönte az adományt. Azt mondta, a könyvek egy részét jutalomként adják majd a legügyesebb tanulóknak, különböző versenyek nyerteseinek, a taneszközöket pedig az előkészítő osztályosok, a művészetisek, valamint a délutáni foglalkozásokra járók használhatják.
– Mindennek megtaláljuk azt a helyet, ahol legjobban tudják használni a gyerekek, sajnos könyvtárunk nincs, de van egy olyan könyvszekrényünk, ahol a különlegesebb kiadványok kapnak helyet, a pedagógusok pedig bármikor elvehetik, hogy órákon használják – fogalmazott.
Hozzátette, a könyvekre nagy szükség van, hiszen általuk szép jutalomban részesíthetik a gyerekeket, így is ösztönözve őket, hogy jól tanuljanak.
A diákok gyergyói népdalokkal köszönték meg a vendégeknek az értékes ajándékot.
A Magyar Nyelvőr Alapítvány a magyar nyelv megőrzését, ápolását szolgáló rendezvényeket, kiadványokat, törekvéseket támogat Magyarországon és határain kívül, elismerésként a Magyar Nyelvőr Díjjal jutalmazza az arra érdemes személyeket.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb