A Madarasi-Hargitán versennyel zárul a szezon

Vége a síszezonnak Hargita megyében

72

Hiába van még hó a hegyekben, március végére bezártak a megyében lévő sípályák. A hétvégén a Madarasi-Hargitán síversennyel zárul a szezon.

Hó még bőven van, ám a minősége napról napra romlik Fotó: Nagyálmos Ildikó

A legalacsonyabban fekvő sípályák közül a ho­mo­ród­fürdői már néhány hete nem üzemel, a Bucsin-tetőn lévő Bogdán és Havas Bucsin pályákat sem nyitották már meg az elmúlt két hétben, pedig még jócskán van hó a pályákon. Székely Béla, a Bogdán sípálya tulajdonosa lapunknak elmondta, a hóviszonyoktól és időjárástól függetlenül március 17-én bezártak, mivel április közepétől folytatják a vendéglátást, indul Szovátán a turizmus, ezért az alkalmazottaknak két hét pihenőszabadságot kellett adniuk.
– Jobb volt ez a szezon, mint a tavalyi: nagy hó volt, sokan látogatták a sípályákat – összegezte a szezont Székely Béla.
Mészáros Márta, a Havas Bucsin tulajdonosa a felmelegedésre hivatkozott, s bár elismerte, hogy havasak még a pályák, a minőségük viszont nem tökéletes, ezért döntöttek a bezárás mellett.
– Első perctől az utolsóig rengeteg hó volt az idén, látogatónk is volt bőségesen. Most már eléggé felmelegedett az idő, olvad a hó a pályákon, nem csúszik. Tavaly is ilyenkor, március végén zártunk be – mondta a Havas Bucsin üzemeltetője.
Ruszuly Emese, a Madarasi-Hargita Síközpont sajtószóvivője kérdésünkre elmondta: ködös, viharos, de összességében jó szezont zártak. Idén több hó hullott, mint tavaly. Ugyanakkor a rossz időjárásnak köszönhetően enyhén csökkent a sízők száma, viszont több tábornak adtak otthont, amelyekben előző évekhez képest sokkal több kisgyerek vett részt. Tavalyhoz hasonlóan magyarországi gyerekcsoportokat is fogadtak a Határtalanul program keretében. Hatalmas siker volt az idei színvonalas Battle on Snow rendezvény, amelyet a RideMore csapat szervezett. Rekordszámú volt idén a március 15-i fáklyás sízés, de szerveztek farsangi, retró és nőnapi sízést is. A szezon ezen a hétvégén, április 7-én zárul, de még előtte, szombaton sor kerül a Bagolykő-kupára, amelyet negyedszerre rendeznek meg. Az egyfutamos óriás-műlesiklásra bárki benevezhet, nemtől és kortól függetlenül. A síversenyre lehet online is jelentkezni a bagolykosiverseny2018@gmail.com címen, vagy a helyszínen, szombaton 9.30 és 10.45 között. Pályavonal: Nagy Mihály teteje–Gerinc–Kicsi Mihály. Az egyfutamos óriás-műlesiklásban korosztályonként külön mérettetnek meg az amatőrök és a profik, a nők és férfiak, kategóriánként az első három helyezettet 1-3 napos síbérletekkel díjazzák a síközpont üzemeltetői. A hóviszo­nyok még mindig ideálisak, a felvezető utak pedig szárazak – tájékoztattak a Madarasi-Hargita üzemeltetői.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek