Alfalu: 2017 nem a beruházások éve volt – A megnyert pályázatok kivitelezését célozzák

122

A tavalyinál jóval kisebb költségvetéssel gazdálkodhat ebben az évben Gyergyóalfalu, ennek ellenére számos terv van, hiszen idénre az európai uniós pályázatok kivitelezése a célkitűzés – részletezte lapunknak Gáll Szabolcs polgármester. Tavaly szinte egész évben a pályázati dokumentációk előkészítésén és a közbeszerzések lebonyolításán dolgoztak – tudtuk meg.

Nem nevezhető 2017 a beruházások évének Gyergyóalfaluban, mert a nagyobb elképzelésekből mindössze egyet valósítottak meg: járdát és parkolót alakítottak ki a helyi kultúrotthon előtt, és ez sem ment zökkenőmentesen, hisz a kivitelező bákói cég közel két hónapos késéssel fejezte be a munkálatokat.
Gáll Szabolcs polgármester lapunknak megjegyezte: egyéb beruházások is lettek volna, azonban a tervező kicsúszott a határidőből, a dokumentációt pedig mind a mai napig nem kapták meg. A településvezető tavalyi legnagyobb csalódása is ezzel kapcsolatos, hiszen mint rámutatott, június közepén kellett volna kézhez kapják a borzonti kultúrotthon felújítására, illetve az orvosi rendelő szigetelésére vonatkozó tervet, azonban egyiket sem sikerült elkészíteni.
Kisebb megvalósítások azért voltak tavaly, ilyen például a mezei utak javítása, illetve 800 méternyi csatornázás, amit az elképzelések szerint idén folytatnának.
A község költségvetését illetően idén – a tavalyihoz képest – hozzávetőleg 500 ezer lejjel lesz kevesebb a bevétel és 300 ezer lejjel lesz több a kiadás. Az elöljáró elmondása szerint nem lesz könnyű megemészteni ezt a különbséget. Ennek ellenére terv van bőséggel, mert számos megnyert európai uniós pályázat elindult, amely ebben az évben vár kivitelezésre: ilyen a központi óvoda teljes felújítása, a kanalizálás és az ivóvízhálózat korszerűsítése és bővítése, a községi utak aszfaltozása és az erdei utak karbantartása, az alfalvi kultúrotthon teljes felújítása, ugyanakkor a borzonti kultúrház tatarozásának befejezése is tervben van.
– Ha ezeket nem sikerül megvalósítanunk, akkor nagy baj van – jegyezte meg Gáll Szabolcs, hozzátéve: olyan projekt is van, amely esetében már a közbeszerzés is lezárult.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek