vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Áll a sátor a leendő pálya fölött

Az enyhe időnek köszönhetően folytatták Csíkszeredában, a Dendrológiai-parkban, a mobil jégpálya építését. Pénteken és szombaton a meglévő alapokra terítették ki a sátorponyvát, amelyet tegnap fel is fújtak. A héten a belső munkálatok zajlanak, majd jöhet a jégkészítés.

Fotó: Háromszéki Eszter

Kedvezett az időjárás arra, hogy folytassák Csíkszerdában, a Dendrológiai-parkban felépítendő mobil jégpálya építését. Múlt év őszén előbb területrendezést és közművesítést végeztek, majd megöntésre került a jégpálya alapja. A munkálatokkal leálltak a téli hónapok miatt.
Az elmúlt napokban viszont kedvezett az időjárás, így az alapot fóliával terítették le, majd kibontásra került a dupla falú, gázzal fűthető légtartásos sátorponyva, amelyet összecsavaroztak, összekötötték a bejárati kapukkal, illetve a gázas kazánnak és a befúvókkal. Vasárnap délelőtt pedig fel is fújták a sátrat.
Az elkövetkezendő időszakban a belső munkálatok következnek, fogalmazott Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány ügyvezetője.
– Most a belső munkálatok lesznek soron. A jégpályán a lépésálló szigetelő lerakása, amire egy újabb fólia kerül. Erre jön a palánkrendszer, míg a lépésállóra a fagyasztószőnyeg. Hét-nyolc nap múlva elméletileg el tud indulni a fagyasztási folyamat. Addig az öltözőket is párhuzamosan húzzák fel – mondta Nagy Attila.
A sátoron kívül kap helyet a fagyasztógép, a gázkazán és a tartály, míg minden más a sátoron belül, így az öltőzők is. A jégpálya mérete 60 x 30 méter lesz, így megfelel a nemzetközi szabványoknak.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb