A lénárdfalvi meccsre is figyel az FK

Rangadót játszik a SZFC a kiesés elkerüléséért

122

Mindkét Hargita megyei gárda fontos mérkőzések előtt áll a hazai labdarúgó 3. Liga hétvégi fordulójában. A Székelyudvarhelyi FC a kiesés elkerüléséért küzd Radnóton, míg az FK Csíkszereda a szászrégenieket fogadja ma délután. Ám a csíkiak számára fontos téttel bír a lénárdfalvi meccs is, ennek eredménye nagyban befolyásolhatja az FK jövőjét is.

Óriási szükségük van a mai győzelemre a csíki focisoknak Fotó: fkcsikszereda.ro

Mindkét Hargita megyei csapat számára fontos meccsek következnek a hétvégén a 3. Liga 18. fordulójában. Az 5. csoport második helyén álló FK Csíkszereda a hetedik helyezett Szászrégeni Avântul csapatát fogadja ma 15 órától, a csíkiak számára pedig fontos lenne a győzelem ahhoz, hogy továbbra is megmaradjanak esélyeik a csoportgyőzelemre. Az őszi idényben Szászrégenben az Avântul 1–0-ra nyert, így az FK-nak van amiért visszavágnia a Maros megyeieknek. A Székelyudvarhelyi FC a kiesés elkerüléséért küzd holnap Radnóton, ősszel az SZFC 3–1-re nyerte a találkozót. A radnótiak a csoport utolsó helyén állnak, és noha matematikailag van még esélyük a harmadosztályban való maradásra, a csapat eddigi eredményei alapján inkább az a valószínű, hogy ősztől ők a Maros megyei bajnokságban játszanak majd. Az SZFC viszont három pontra van a biztos bennmaradást jelentő 12. helytől, amelyet most Szászhermány foglal el, a barcaságiak pedig azt a Marosvásárhelyt fogadják, amely közvetlen mögöttük, a 13. helyen áll, így ez a meccs is a kiesés elkerüléséért zajlik.
Csíkszeredai szempontból még lesz egy fontos találkozó a 18. fordulóban: holnap 15 órától a csoportelső Lénárdfalva a harmadik helyen álló Nagybányai Minaurt fogadja. Amennyiben ma győz az FK és vesztesen hagyja el a pályát Lénárdfalva, úgy a csíkiak átvehetik az első helyet a csoportba, és mindössze egy pont lesz a három feljutásért harcoló gárda között a különbség, viszont a csoportelső sikere esetén a Minaur négypontos hátrányba kerül az FK-val és hattal marad el majd Lénárdfalvához képest.
A hétvégén a 4. Liga Nyugati csoportjában a 15. forduló mérkőzéseit játsszák, míg a Keleti csoportban elkezdődik a tavaszi idény a 13. fordulóval.
A Székelyudvarhelyi Vasas Fe­mina mindkét csapata pályára lép a női bajnokságban. A szé­kely­udvarhelyiek 1. ligás csapata vasárnap 11 órától Alexandrián a helyi Universitatea ellen játszik, míg a 2. ligás gárda vasárnap 13 órától hazai közönség előtt fogadja a Vulpițele Galbene Roman gárdáját.
Az országos ifjúsági bajnokságokban szereplő FK csíkszereda és székelyudvarhelyi FC csapatai a hétvégén mind idegen környezetben lépnek pályára.

A műsor
3. Liga, 5. csoport, 18. forduló: ma: FK Csíkszereda – Szászrégeni Avântul (15), Medgyesi Gaz Metan II. – Besztercei Gloria (15), Kolozsvári CFR II. – Dési Unirea (15); holnap: Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Kolozsvári Să­nătatea (15), Tasnádi Unirea – Tordai Sticla Arieșul (15), FC Szászhermány – Marosvásárhelyi SE (15), Lénárdfalva – Nagybányai Minaur (15), Radnót SK – Székelyudvarhelyi FC (15).
4. Liga. Keleti csoport: holnap: Balánbányai Bányás – Maros­hé­vízi Pro Maros (15); vasárnap: VSK Gyergyószentmiklós – Csíkszentdomokosi SE (11), Csík­szentsimoni Szefite – Gyer­gyó­szárhegyi Bástya (15), Csicsói Ezüst­fenyő – Csík­szentgyörgyi Fiság, (15). Nyugati csoport: holnap: Szentegyházi Vasas – Ho­mo­ród­almási Homoród (15), Szent­áb­rahámi Andycom – Lövétei Egyesülés (15), Székelyudvarhelyi Ro­seal – Farkaslaka (15); vasárnap: Székelykeresztúri Egyesülés – Nagygalambfalva (15), Agyagfal­vi Lendület – Székelyudvarhelyi Sporting (15), Betfalvi Küküllő – Ze­telaki Fenyő (15), Tartód Varság – Malomfalvi Ifjúság (16).
U19. Elit liga: Nyugati csoport: ISK Slatina – FK Csíkszereda I. (holnap 12 óra); Keleti csoport: Bukaresti FCSB – FK Csíkszereda II. (vasárnap 12 óra). Országos bajnokság, 10. csoport: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Székelyudvarhelyi FC (holnap12 óra).
U17. Elit Liga: Nyugati csoport: holnap: Știința U Craiova – FK Csíkszereda (14). Országos bajnokság, 10. csoport: holnap: Besztercei LPS – FK Csíkszereda II. (14 óra), Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Székelyudvarhelyi FC (14 óra).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek