A legkisebbek játszanak már a magyar bajnokságban

31

Elkezdődött a magyar jégkorongbajnokság az U12-es korosztályban, a négy erdélyi csapat közül kettő már pályára is lépett, egy pedig a továbbjutást is kiharcolta a selejtezőből. Az U14-es és az U16-os korosztályban a csíkiak a héten kezdik el a szereplést.

Megkezdődött a magyar jégkorong U12-es bajnokság a csíki csapatok számára: a selejtezőben a Felcsík SK mind a négy meccsét megnyerte, míg az ISK-HSC Csíkszereda eddig két vereséget szenvedett. A Brassói Corona a héten, míg az ISK Gyergyószentmiklós a jövő hét végén játssza le selejtezőit.
A magyar U12-es bajnokságba 37 csapat nevezett, ám 19 gárda a játékerőt tekintve a B csoportba nevezett. Az selejtező során az A csoportban részt vevő 18 csapatot hat csoportba sorolták, ahol egy oda-vissza kört követően az első két helyezett jut tovább, és ők alkotják majd az A csoportot. Az 1. selejtezőcsoportban az ISK-HSC Csíkszereda minkét mérkőzését elvesztette az UTE ellen (3–6 és 1–2), a csíkiak a Győri ETO elleni első mérkőzése tegnap lapzárta után ért véget, a két csapat ma délután újra összecsap. A 3. selejtezőcsoportban a Felcsík SK minden mérkőzését megnyerve már biztosította helyét az A csoportban. A felcsíkiak 2–1-re és 7–1-re verték a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát, valamint 7–0-ra és 7–3-ra az UTE B gárdáját.
A Brassói Corona holnap és holnapután a Debrecen, vasárnap pedig kétszer a Miskolci Jegesmedvék ellen küzd a 4. selejtezőcsoportban, míg az ISK Gyergyószentmiklós október 3–4-én játssza le a Vasas és a Gepárd JE elleni találkozóit a 2. csoportban.
Az U14-es magyar bajnokság alapszakaszának 1-es csoportjában az ISK-HSC Csíkszereda vasárnaptól jövő péntekig játssza le az UTE B, a MAC, a Gepárd JE, a KMH és a Pesterzsébet elleni találkozóit, a 2-es csoportban a Felcsík SK szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák, október 3-án Debrecen, 8-án a Vasas, 10-én az Ocskay Akadémia B, 17-én pedig a Győri ETO ellen lép jégre. A 3-as csoportban az ISK Gyergyószentmiklós a MAC Budapest B, az Ocskay Akadémia A, az UTE és a Miskolci Jegesmedvék ellen játszik majd a középszakaszba való jutásért. Minden csoportból az első négy jut a középszakaszba.
Az U18-as bajnoki alapszakaszt a héten kezdi meg az ISK-HSC Csíkszereda, a gárda holnap a Pesterzsébeti HC, pénteken a KMH Budapest, szombaton a MAC Budapest, hétfőn az Újpest, kedden a Vasas ellen játszik.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek