A legjobbakkal versenyez

Nemzeti vágta

39

Nem alakult szerencsésen a Székely vágtát megnyerő farkaslaki Tamás Csaba sorsolása: a szombati budapesti Nemzeti vágtán a címvédővel és tavalyi második helyezettel egyazon előfutamban versenyzik, és csupán az első kettő jut tovább. Ennek ellenére felkészülten és elszántan vág neki a távnak.

Dunakeszin készül a hétvégi budapesti megmérettetésre – immár két hónapja – a 24 esztendős Tamás Csaba, a LóFő Lovas Egyesület tagja Fiber nevű lovával. A lovas egyesület elnöke, Demény István elmondta: intenzív felkészülés zajlik, vasárnap kivételével mindennap hajnali 5 órától edz a ló és a lovas is. E két hónap alatt Tamás Csaba 20 kg-t veszített a testsúlyából a jó szereplés érdekében.
– A sorsolás sajnos nem kedvez a legjobb lovasunknak: az előfutamban szereplő hat lovas közül csak az első kettő jut tovább, és Csaba előfutamában ott találjuk a tavalyi győztest és a tavalyi második helyezettet is. Ennek ellenére a sportolónk felkészülten és elszántan vág neki a versenynek, a legjobbat hozza ki magából – fejtette ki Demény István.
A felkészülést 48 ezer lejjel támogatja a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség. A megyei tanácsnak alárendelt intézmény vezetője, Csilip Árpád elmondta: szombaton 16 óra körül várható Tamács Csaba futama. A farkaslaki lovast a hetedik előfutamba sorolták. A versenyt a Duna Televízió élőben közvetíti.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek