A legjobbakat díjazták

Ünnepség a Márton Áron Főgimnáziumban

238

A hagyományos iskolanapok jegyében szerveztek ünnepséget tegnap a Márton Áron Főgimnázium dísztermében Csíkszeredában. Az eseményen 52 kiváló eredményt elért tanulót és 23 felkészítő tanárt díjaztak, de a nyugdíjas és elhunyt oktatókról sem feledkeztek meg.

Varga László igazgató a legmagasabb színvonalon teljesítőket díjazza. Elismerés diákoknak és tanáraiknak Fotó: László F. Csaba

Közel két évtizede találkozik a „látható és láthatatlan iskola” a Márton Áron Főgimáziumban, ahol már hagyománnyá vált a nyugdíjba vonult oktatók köszöntése. Ezt az ünnepséget három éve kötötték össze a tanév folyamán kiemelkedő eredményeket elért tanulók díjazásával, és a felkészítő tanárok munkájának elismerésével is.
Az idei eseménynek tegnap adott otthont a gimnázium díszterme, ahol Csiszér István zenetanár vezetésével csendült fel az iskolahimnusz. Varga László igazgató köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a tisztelet ünnepét minden évben közösen ülik meg, és hangsúlyozta az együttlét fontosságát.
– Ez a rendezvény összeköti a múltat a jelennel és a jövő irányába is mutat. Iskolánk számára ez a nap a tisztelet, a hála és az öröm ünnepe, amely során a jók közül is a legjobbakat díjazzuk: idén 52 kiemelkedő eredményt elért diák részesül jutalomban, akik megérdemelten állhatnak a pódiumon – fogalmazott Varga László.
Az ünnepségen köszöntötték a jelen lévő nyugdíjas tanárokat, és egyperces csenddel adóztak az elhunytak emléke előtt. Továbbá 23 olyan oktató munkáját is elismerték, akik a díjazott tanulók felkészítői voltak a tanév során. Az alkalomhoz illő zenei-irodalmi műsort Csiszér István és Lőrincz Éva Katalin vallástanár állították össze, és fellépett a Zsigora néptánccsoport is.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.