A legjobb zenetanár Salamon Réka

184

Idén a csíkszeredai Salamon Réka zongora szakos tanár is megkapta a Kis Virtuózok Alapítvány kuratóriumának 2017-es A legjobb zenetanár díját. Az elismerést két zenepedagógus-társával együtt a budapesti Művészetek Palotájában vehette át Bogányi Gergelytől és Boros Misitől.

Fotó: Molnár Csaba

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Class Értékeink Egyesület szervezésében tizenhat személy – köztük diákok és tanárok – utazott Budapestre, hogy részt vegyenek Bogányi Gergely és Boros Misi zongoraművészek közös koncertjén, a Művészetek Palotájában.
A nagyszabású, telt házas koncert után átadták a Kis Virtuózok Alapítvány által létrehozott A legjobb zenetanár díját. A 2017-es díjazottak között – az ünnepségen jelen lévő Hargita megyei csoport meglepetésére – a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola és a Hargita Megyei Művészeti Népiskola zongora szakos tanára, Salamon Réka is ott volt.
A csíkszeredai pedagógusra a Virtuózokban figyelt fel az alapítvány kuratóriuma mint Petres Lajos Tamás és Sass Barbara mentora, azóta pedig a Kis Virtuózok Alapítvány és az ArtStart4U Egyesület közös csíkszeredai mesterkurzusainak oktatója.
Az alapítvány alapítója szerint a díjjal a zenetanárok áldozatos munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, akik sokszor emberfeletti áldozatot hoznak, és nemcsak pedagógusként, hanem mentorként, támogatóként, mentális szakemberként is helytállnak tanítványaik mellett.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.