szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A legjobb tizenhat közé jutás volt a tét: Meglepetések a Románia-kupában

A labdarúgó-Románia-kupa me­gyei szakaszának harmadik for­dulójával zárult az őszi idény a Hargita megyei és körzeti bajnokságokban szereplő csapatok számára. A szombaton és vasárnap játszott mérkőzések többségében a jobban jegyzett csapatok győzni tudtak, ám néhol fordulatos meccsek is zajlottak, és nem maradtak el a meglepetések sem.

Ténylegesen is véget ért az őszi idény a megyei és körzeti pontvadászatokban szereplő labdarúgócsapatok számára, az utolsó, tétekkel bíró találkozókat a hétvégén játszották. A Románia-kupa megyei szakaszának harmadik fordulójában többségben a jobban jegyzett csapatok sikerével zárultak a meccsek, ám voltak fordulatokban is gazdag találkozók, mi több, a meglepetések sem maradtak el.
A 4. Liga második helyezettje némi meglepetésre vereséget szenvedett és kiesett a sorozatból. A Csíkcsicsói Ezüstfenyő a szünetben már 2–0-ra vezetett, ám az 5. Liga Csík körzetinek éllovasa egyenlített a második félidőben. A hosszabbításban újra az Ezüstfenyő jutott előnybe, ám erre a találatra a Lázárfalvi Mohos kétszer is válaszolt a ráadás második felében, így a nyár folyamán alakult alcsíki gárda jutott a legjobb tizenhat közé.
Gyergyószárhegyen büntetők döntötték el a továbbjutás sorsát, érdekesség, hogy a 4. Ligában szereplő ellenfelek közül a Pro Maros a bajnokságban jobb helyen áll, mint a Bástya. A meccs rendes játékidejében hat gól született, amelyből négyet a 80. és a 85. pec között értek el a csapatok. Csíkszépvízen a 920. percben született a győztes gól, így a MÜ kiütötte a Balánbányai Bányászt, Csíkszentsimon is túlórázott Gyimesfelsőlokon, de végül szétlövés után továbbjutott a 4. ligás csapat.
A 6. Liga éllovasa is egy 4. ligás csapatot búcsúztatott szétlövések után, némi meglepetésre Farcád is kikapott az Agyagfalvi Lendülettől, a szintén 6. ligás Oklánd pedig a megyei pontvadászatban szereplő Lövétei Egyesülést győzte le. A csapat történetének második vereségét könyvelhette el a Székelyudvarhelyi Golimpiakosz, a gárda tavaly a Románia-kupa második, idén a sorozat fordulójában kapott ki, az elmúlt évben a Székelyudvarhelyi Roseal, idén a Farkaslaka SE ütötte el a továbbjutástól a csapatot.

Eredmények
Románia-kupa, megyei szakasz 3. forduló: Gyergyószárhegyi Bás­tya – Maroshévízi Pro Maros 4–3 (szétlövéssel), Csíkszépvízi MÜ – Balánbányai Bányász 4–3, Csík­szent­györgyi Fiság – Csík­szent­do­mokos 2–4, Lázárfalva – Csík­csi­csói Ezüstfenyő 4–3 (hosszabbítás után), Gyimesfelsőlok – FC Csík­szent­simon 3–4 (szétlövéssel), Ze­te­laki Fenyő – Szé­kely­udvarhelyi Spor­ting 3–4, Kis­solymos – Szent­áb­rahámi Andycom 6–5 (szétlövéssel), Szentegy­házi Vasas – Homoródalmási Homoród 0–1, Székelykeresztúri Egyesülés – Nagygalambfalva 2–0, Far­cád – Agyagfalvi Lendület 3–4, Szé­kelyudvarhelyi Golimpiakosz – Farkaslaka 0–2, Székelyszentlélek – Malomfalvi Ifjúság 1–3, Oklánd – Lö­vétei Egyesülés 3–2.
A győztes csapatok jutottak tovább a megyei szakasz negyedik fordulójába, a találkozókat a jövő év tavaszán tartják meg, az időpontokat és a párosításokat egy későbbi időpontban közli a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb