A lakosok választottak fellépőt

Gyergyószentmiklósi városnapok

133

Szavazáson dönthették el a gyer­gyószentmiklósiak, hogy melyik együttes legyen az idei városnapok fő fellépője: a Kowalsky meg a Vega „győzött”. A program összeállt, a disznótoros főzőversenyt idén már fesztiválként hirdették meg, és máris fogadják a csapatok jelentkezését.

Szent Miklós ünnepére készülődnek. Ráhangolódás Fotó: archív

Idén december 5–9. között ünnepli névadóját Gyergyó­szent­miklós. A programok nagy része már összeállt – közölték sajtótájékoztatón a szervezők. Idén először szavazást indított a polgármesteri hivatal arról, hogy melyik együttest látnák szívesen a lakosok a Mikulás-várást követően. Három magyarországi zenekar közül lehetett választani, majd kettőre szűkült a kör az első szavazás után, végül az Eddával szemben a Kowalsky meg a Vega zenekar került ki győztesen a szavazatok 65 százalékával. Nagy Zoltán polgármester elmondta, több mint 1800-an szavaztak, s a kezdeményezés elérte azt a célját is, hogy minél több korosztály bekapcsolódjon a fellépő kiválasztásába, ugyanis 25 és 65 év közötti személyek voksoltak. A városnapokon természetesen több más zenekar is fellép majd.
Idén kilencedik alkalommal tartják meg a Kárpát-medencei disznótoros főzőversenyt, amelyet idén fesztiválként hirdettek meg, mivel igen nagy érdeklődés övezi az eseményt. Benedek Árpád mesterszakács a gasztronómiai esemény szervezőjeként elmondta: az előző évekhez hasonlóan a Szabadtűzi Lovagrend tagjaiból áll majd a zsűri, valamint egy olimpiai aranyérmes mesterszakács is segíti munkájukat. A főzőversenyre várják a helybéli és a távolabbról érkező jelentkezőket is, az esemény Facebook-oldalán (Szent Miklós Napok/Zilele Sfântu Nicolae) megtalálható űrlap kitöltésével máris lehet jelentkezni. A főzőversenyt követő napon fórumot is szerveznek, ahol az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a zsűri tagjainak.
A már hagyományos seregszemlére is várják a jelentkezőket, egyesületek, szervezetek, vállalatok, baráti társaságok kapcsolódhatnak be. Idén az lesz a feladatuk, hogy zászlót készítsenek, amely csapatukat reprezentálja – mondta Fórika Sebestyén, a művelődési központ igazgatója. A zászlók a főteret díszítik majd a városnapok idején.
A szervezők a városlakók programjavaslatait is várták, és szigorúan csak azokat fogadták el, amelyeket a kijelölt héten szerdától vasárnapig valamely napra terveztek, ugyanis idén úgy határoztak, nem lesznek sem elő-, sem utórendezvényei a Szent Miklós Napoknak.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek