A lakosok együttműködését kérik

Tavaszi takarítás

148

Tavaszi várostakarításra hívja a gyergyószentmiklósi önkormányzat a lakosokat. Hétvégén a lakónegyedek kerülnek sorra, a cél az, hogy tiszta és virágos legyen a város.

A közterek szépítése már elkezdődött. Hétvégén jön a hajrá Fotó: Lázár Hajnal

Várostakarítást hirdetett meg a gyergyószentmiklósi önkormányzat. A lakosság együttműködését kérik, hogy március 30–31-én, azaz szombaton és vasárnap a Bucsin, a Virág és a Forradalom negyedben tegyenek rendet. Az a terv, hogy a szemétlerakók mellé „hullt” háztartási szemét összegyűjtése mellett a faleveleket, ágakat, bozótot is összegyűjtik.
Len Emil alpolgármester elmondta, a hulladékgazdálkodási vállalat kérése, hogy a faleveleket átlátszó szemeteszsákba tegyék, mivel azt külön szállítják el, és nem kerülhet bele semmilyen más hulladék. A gallyakat, ágakat nem kell zsákokba rakni, csak csomóba kötve a zsákok mellé tenni, ezt a mellékgazdaság munkatársai szállítják majd el. Ugyanakkor az is lényeges, hogy ezen a két napon az összegyűjtött szemetet a kukák mellé, jól bekötött zsákokba, egy nagy kupacba sorakoztassák fel, és ne tömjék meg vele az elsüllyesztett lerakókat. A szemétszállító vállalat hétfőn mindhárom negyedből összegyűjti a szemetet a lerakókból és a környékükről. Az alpolgármester hangsúlyozta, kérik azokat a cégeket, amelyek a tömbházak lakrészeiben folytatnak tevékenységeket, vegyenek részt a közös munkában.
Szükség lesz szerszámokra – gereblyékre, seprűre, lapátra, bozótvágóra –, szemeteszsákokra, gumikesztyűre, s a kezdeményezők hangsúlyozzák, jókedvre és sok energiára is.
A magánházban lakókat is arra kérik, tegyenek rendet udvarukon és portájuk előtt, s április 8. és 13. között, a megszokott szemétszállítási napon tegyék ki a szemetet a kapuba. Külön kérik a lakosokat, hogy építkezési vagy egyéb törmeléket ne helyezzenek ki, mert azt nem viszik el.
Az alpolgármester elmondta azt is, a közterek takarítása már elkezdődött, portalanítják a várost és kiültették a tavaszi virágokat. Amint a takarítást befejezik, a városban a Csiky-kert, a patakmedrek, valamint a Gyilkos-tó felé vezető út is sorra kerül. Ehhez már megszólítják a civil szervezeteket is. A cél az, hogy tiszta és virágos legyen a város, éppen ezért igénylés alapján termőföldet és virágmagokat is felajánlanak majd a lakosoknak, hogy szebbé tehessék a tömbházak körüli zöldövezeteket.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek