A lakók bejelentéseit is fogadják

65

Ismét gyakori látvány a gazdátlan kutya Gyergyószentmiklós utcáin. Az elmúlt hónapokban szünetelt a kutyabefogás, de néhány napja újból elkezdték begyűjteni a kóbor ebeket. A lakók is jelezhetik, ha környékükön ilyen kutyát látnak.

Menhelyre kerülnek a gazdátlan kutyák Fotó: Nagy Levente

Lejárt a gyergyószentmiklósi ön­kor­mányzatnak a kutya­menhelyet korábban működtető Vitalissima Kft.-vel kötött szerződése, emiatt néhány hónapig szünetelt a gazdátlan ebek befogása a városban.
– A tevékenységet sikerült újraszervezni, így ismét rendszeresen begyűjtik az utcáról a kutyákat – mondta el Fórika Krisztina, a városháza szóvivője.
Az önkormányzat hatáskörébe került a menhely működtetése, valamint a kutyabefogás is. Beszereztek minden szükséges engedélyt, a befogáshoz szükséges járművet is az előírásoknak megfelelően felszerelték, így néhány napja ismét elkezdték befogni az utcáról a kutyákat.
A feladatot három személy látja el, egy állatorvost, egy technikust, valamint egy kisegítőt bízott meg egyelőre egy évre az önkormányzat, de ha megfelelőnek találják a közös munkát, akkor hosszabbítják a szerződést, és amennyiben szükséges, újabb személlyel bővítik a csapat létszámát. A befogott kutyákat a megszokott módon a menhelyre szállítják és ivartalanítják. 12 napi tartásuk összes költségéről az önkormányzat gondoskodik, azt követően pedig a svájci partner támogatásával látják el az ebeket.
A lakók is riaszthatják a kutyabefogással megbízott csapatot, ha gazdátlan ebet látnak, két telefonszámon – 0744–658358, 0730–710959) lehet bejelentést tenni.
Az állatmenhelyről egyébként továbbra is lehet ivartalanított, azonosítóval ellátott kutyát örökbe fogadni, a svájci partner külföldre is rendszeresen szállít ebeket örökbe adásra, a leendő gazdik az internetre feltöltött fényképek alapján választhatnak maguknak házi kedvencet.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek