Aláírásgyűjtés a nemzeti régiók létrehozásáért

33

Megvannak az első aláírások a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű európai polgári kezdeményezéshez. Az első alá­írásokat a magyarországi Új­budán gyűjtötték be, elsőként Hoffmann Tamás polgármester és Csernus László önkormányzati képviselőtől.

Újbuda mindig kiállt a székelyek érdekeinek védelmében – emelte ki az aláírást követően Izsák Balázs. Az SZNT elnöke emlékeztetett közleményében, hogy a XI. kerületi önkormányzat évekkel ezelőtt az elsők között tűzte ki a székely zászlót, és állt a székelyföldi autonómiatörekvés mellé.
Mind Hoffmann Tamás, mind Csernus László hangsúlyozta, Újbuda figyelemmel kíséri a határon túli magyarok sorsát, a polgári kezdeményezés támogatása ennek egy újabb bizonyítéka, a testvérvárosi kapcsolatokon keresztül ugyanakkor számos együttműködés jött létre az elmúlt években. A kerületben minden évben, így idén is megünneplik a nemzeti összetartozás napját június 4-én – mondta az önkormányzati képviselő.
A nemzeti régiók létrehozásáért elindított aláírásgyűjtés magyarországi lebonyolításában a harmincéves fennállását ünneplő Rákóczi Szövetség segédkezik.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek