A leggyakoribb szemét a pelenka

Nagytakarítás Bögözben

709

Az elmúlt hétvégén több településen utcákat, zöldövezeteket, folyómedreket takarítottak – nagyrészt a Föld napja alkalmából. Bögöz községben a helyieknek 16 köbméter szemetet sikerült összegyűjteniük, bár még nagyon sok patakpart, a Nagy-Küküllő mente szemetesen maradt.

A község lakói 16 köbméter szemete gyűjtöttek. Civil lendület Fotó: Bögöz / Facebook

Ne légy szemét! mottóval szombatra hirdetette az akciót a polgármesteri hivatal, majd közösségi oldalán tette közzé az „eredményt”. E szerint Székelydobóban és Décsfalván tíz személy gyűjtötte a hulladékot, Székelymagyaroson és Agyagfalván hat-hat, míg Bögözben negyvenen indultak el szemeteszsákokkal a kezükben, hogy megtisztítsák a falvakat. A székelymagyarosi ifjúság kezdeményezése mára községi megmozdulássá nőtte ki magát, amely – a Sylevy Salubriserv cég által elszállított szemét mennyiségéből kiindulva – eredményesen zárult.
Elrettentő példákról is beszámol a közlemény: Székelymagyaroson olyan kidobott hűtőszekrényt találtak, amelyben még a hús benne volt, és a legnagyobb mennyiségben gyermekpelenkát szedtek össze, amelyet a gócponként emlegetett Bontai pihenőhely környékén találtak. Csak ezen a körülbelül 10 méteres szakaszon 4-5 köbméter háztartási hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek