A közvilágítás modernizálására pályáznak

Rendkívüli tanácsülés Gyergyószentmiklóson

190

A közvilágítás felújítására vonatkozó pályázatot nyújtana be Gyergyószentmiklós önkormányzata. A pályázati dokumentáció elfogadására rendkívüli tanácsülést hívtak össze kedden.

Döntés előtt a városatyák. Korszerűsítésről határoztak Fotó: Nagy Levente

A közvilágítás korszerűsítéséhez szükséges pályázati dokumentáció volt a keddi tanácsülés legfontosabb témája. A tanácsosok jóváhagyták, hogy az önkormányzat támogatást szerezhessen a beruházásra. 1211 utcai lámpatestet cserélnének ki a város területén, továbbá 20 gyalogátjáró megvilágítását, illetve egy távvezérlési rendszer kiépítését is tartalmazza a terv.
A projekt több mint 4 millió lejbe kerül, és 20 hónap alatt kell megvalósulnia, ha sikeres lesz a pályázat.
Azt már korábban eldöntötte a testület, hogy hitelt vesz fel azért, hogy biztosítani tudja az önrészt a különböző beruházásokhoz, amelyekre pályázati úton nyert támogatást. Kedden az ehhez szükséges szabályzatot fogadták el, a hitelszerződés megkötésére ugyanis nem vonatkozik a közbeszerzési törvény – hangzott el az ülésen.

Sporttámogatás
Ismét kiírásra került a sporttámogatási pályázat. Az első kiírásból megmaradt összegeket csoportosítják át, és sporttevékenységek támogatására fordítják. Összesen 323 ezer lejhez juthatnak így helyi sportszervezetek, klubok.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.