A közösség javát akarják

Képzés, konferencia és előadások

51

A közösségért szeretne tenni az Arbor Vállalkozók Szövetsége, ezért idén is előadásokat szerveznek, sőt képzést is kínálnak az érdeklődőknek, valamint konferenciát is tartanak Gyergyószentmiklóson – adták hírül sajtótájékoztatón.

Fotó: Lázár Hajnal

Nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt évben az Arbor Vállalkozók Szövetsége által szervezett előadássorozat, amelynek keretében szakorvosok osztottak meg fontos tudnivalókat az érdeklődőkkel – közölte a szövetség elnöke, Bajkó Tibor.
A Védd, amíg van amit nevet viselő előadássorozat idén is folytatódik a Szent István-plébánián, viszont más témákban is szerveznek majd előadásokat. Jó, ha tudjuk címmel például ismeretterjesztő sorozatot indítanak, többek között kulturális, történelmi témákban lesznek előadások. Február elején a helyes magyar nyelvhasználat témakörében értekezik Ferenczi Attila irodalomtanár, majd Erdős Nándor történelemtanár a trianoni szerződés aláírásának körülményeiről beszél. Szintén februárban helyi középiskolákkal együttműködve drogprevenciós előadásokat tartanak diákoknak – a magyarországi Kurdics Mihály nyugalmazott rendőr-alezredest hívták meg. Márciusban gazdasági konferenciát szerveznek Gyergyószentmiklóson a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel. A vállalkozókat, valamint a vállalkozás indításán gondolkodókat szólítják meg.
Képzést is hirdetett idénre az Arbor Vállalkozók Szövetsége, társszervezőként a Prior Media Grouppal, középvezetők számára. Az ötnapos képzést Gyergyó­szentmiklóson tartják, amennyiben legalább 15 résztvevő összegyűl. Az utolsó napon a vizsgára kerülne sor, ugyanis a munkaügyi minisztérium által elfogadott oklevelet kaphatnak a résztvevők. Várják a jelentkezőket, valamint február végéig a témajavaslatokat is, hiszen a képzés témája még nincs leszögezve, az érdeklődés alapján döntenek majd róla (lehet például marketing, értékesítés). A tanfolyam a résztvevők számára ingyenes lesz.
Bajkó Tibor elmondta azt is, foglalkoztatja az Arbort az elvándorlás kérdése is, mivel azt tapasztalják, egyre többen vállalnak munkát külföldön.
– Azt javasoljuk a végzősöknek, hogy előbb itthon dolgozzanak legalább egy évet, majd, ha úgy gondolják, menjenek el tapasztalatot gyűjteni külföldre, de aztán jöjjenek haza és itthon kamatoztassák a megszerzett tudást – fogalmazott a szövetség elnöke. Megjegyezte, ebben a témában is terveznek előadásokat, szeretnék, ha olyanok beszélnének életükről, akik külföldön építettek karriert, illetve olyanok is, akik külföldi munka után tértek haza.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek