A közös munkára fektetik a hangsúlyt

Egységben az erő

335

Nagy lendülettel és sok programmal várja az érdeklődőket a Ditrói Fészek. Az édesanyákból álló csapat nemcsak az anyatársaknak szervez rendezvényeket, hanem megszólítják a gyerekeket, apákat, nagyszülőket is. Idén nagy hangsúlyt fektetnek a más egyesületekkel, csoportokkal való közös munkára.

Csoportos foglalkozás. Együttműködésekre gyúrnak Fotó: Lázár Hajnal

A Fészek Gyergyói Édesanyák Egyesülete gyer­gyó­ditrói szervezetének több sikeres programja van, amelyeket rendszeresen megtartanak. Ilyen például a Játékos beszédbirodalom, amely minden hónap utolsó péntekén kínál lehetőséget a gyerekek játékos beszédfejlesztésére. Ugyancsak havonta várják egy óra PiheNőre az anyukákat, hogy beszélgessenek, tapasztalatot cseréljenek s feltöltődjenek. Puskásné Horváth Zsófia, a csoport vezetője elmondta, tavasszal új lendülettel és újabb rendezvényekkel várják az érdeklődőket a Gyergyói-medence összes településéről. Szombaton 17 órától Csibi Andrea, a MOGYE dietetika és táplálkozástan szakának másodéves hallgatója tart előadást a ditrói kultúrház konferenciatermében. Szó esik majd táplálkozási alapismeretekről, valamint gyakorlati tippeket is kaphatnak az érdeklődők arra vonatkozóan, hogy miképpen lehet „családi örökség” a rossz szokások helyett az egészséges táplálkozás. Az előadásra nemcsak anyákat várnak.
Jövő pénteken, húsvétra készülve 17 órától kézműves-foglalkozásra várják a gyerekeket a ditrói esketőterembe, majd húsvét hetén vendégségbe mennek a gyergyóalfalvi édesanyákhoz közös tojásírásra.
A május is mozgalmasnak ígérkezik a ditrói csapatnál. Idén is megtartják a családi napot (május19-én), amelyet tavaly indítottak útjára és nagy sikernek örvendett. Egy nappal később pszichológus tart majd interaktív előadást gyereknevelés témában. Május 25-én közös anyák napi rendezvényre hívják a gyergyószentmiklósi, valamint alfalvi Fészek tagjait.
– Az első közös anyák napja célja, hogy az édesanyák megismerhessék egymást, hisz mindhárom Fészek azért jött létre, hogy tegyen a közösség anyáiért, programokat, börzéket, előadásokat szervezve számukra – fogalmazott Puskásné Horváth Zsófia. A terv az, hogy a résztvevők megosszák tapasztalataikat és élményeiket a közösségért való cselekvésről és lélekben feltöltődve vágjanak neki ismét a hétköznapoknak.
Szintén májusban indul útjára a Mocorgó nevű program, az adott hónap harmadik keddjén 11 órától gyógytornásszal várják majd az 1–3 év közötti gyerekeket szüleikkel a ditrói egészségház tornatermébe. A ditrói Fészek összes programjára ingyenes a belépés.
Számos más rendezvényt is terveznek a lelkes édesanyák, s rendszeresen jótékonykodnak is, csatlakoztak például a „Nem luxus táska” kampányhoz is, és április végéig várják az adományokat.
A Ditrói Fészek eseményeiről az azonos nevű Facebook-csoportban értesülhetnek az érdeklődők, és telefonon (0744–169104) is érdeklődhetnek a részletekről.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek