A középmezőnyben zártak

43

Csütörtökön kezdődött és vasárnap ér véget a norvégiai Oslo Holmenkollenben a sílövő-világbajnokság. Csütörtökön a román vegyes váltó, szombaton és tegnap pedig Tófalvi Éva volt érdekelt a viadalokban.

Norvégiában, Oslo Holmen­kol­lenben zajlik az idei sílövő-világkupa, a versenyek csütörtökön kezdődtek és vasárnap érnek véget. Öt számban már bajnokot is hirdettek.
Csütörtökön a vegyes váltók versenyével kezdődött a vébé, az első aranyérmet Franciaország szerezte meg. A Luminița Pișcoran, Cirstea Florina Ioana, Buta Gheorghe és Puchianu Cornel összetételű román váltó a 22. helyen zárta a viadalt. Szombaton a férfiak sprint versenyét és tegnap az üldözőversenyt is a francia Martin Fourcade nyerte, a női sprinten a német Tiril Eckhoff volt a leggyorsabb, míg az üldözőversenyen a szintén német Laura Dahlmeier győzött.
A romániai csapatból a férfi sprintversenyen Puchianu Cornel az előkelő 26., Buta Gheorghe a 70., Faur Remus pedig a 84. helyen zárt, Puchianu viszont üldözésben csak az 50. lett. A nők között sprintben Tófalvi Éva az 57. helyen zárt, Szőcs Emőke magyar színekben a 70. lett, Luminița Pișcoran a 72., Cristea Florina a 93. helyen fejezte be a versenyt. Az üldözőversenyben Tófalvi csak egy helyet javított, így az 56. helyen zárta a viadalt.
A vébén legközelebb szerdán lesz verseny, akkor a nők egyéni viadalát rendezik, csütörtökön tartják a férfiak egyéni futamát, pénteken a női, szombaton a férfi váltókon lesz a sor, míg vasárnap a férfiak és a nők tömegrajtos futama zárja a világbajnokságot.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek