A közalkalmazottakat tájékoztatták

Személyes adatok védelme a közszférában

517

A helyi önkormányzatok, valamint az egyes közintézmények alkalmazottainak tartottak útbaigazítást a személyes adatok védelmére vonatkozó, Romániában is érvényes uniós jogszabályok alkalmazásáról.

Ionuţ Cornel Savu és Jean Adrian Andrei prefektus Fotó: László F. Csaba

A prefektusi hivatal által a megyeháza amfiteátrumában szervezett tanácskozáson mintegy száz közalkalmazott vett részt szerte a megyéből. Az Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) a közalkalmazottak számára releváns előírásairól Ionuţ Cornel Savu, a Belügyminisztérium személyes adatok védelmével foglalkozó irodájának megbízott vezetője beszélt.
Rámutatott, az emberek a saját adataikkal szabadon és viszonylag felelőtlenül bánnak akkor, amikor a közösségi oldalakon osztanak meg kényes részleteket az életükről. A közintézmények alkalmazottainak azonban az a feladatuk, hogy a rendelkezésükre bocsátott adatokból csak azokat kérjék el, amelyekre valóban szükségük van a munkájuk elvégzéséhez. Ugyanakkor az intézmények közötti szabad információáramlás és az adatok titkossága között meg kell találniuk az egyensúlyt.
A jelen lévő közalkalmazottak számos konkrét kérdéssel fordultak az adatvédelemmel foglalkozó szakemberhez, így a tanácskozás hasznosnak és eredményesnek bizonyult.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.