A következő nagy projekt: Budapest

Sapientiás zenekar győzött

341

A Road of Life együttes nyolc, hozzájuk hasonló Erdélyben működő, feltörekvő zenekar közül nyerte el a zsűri tetszését. Bár pályafutásuk nemrég – májusban – kezdődött, sokaknak jó példa lehet arra, hogy ha valamit igazán szeretnénk elérni az életben, akkor nem szabad feladni, küzdeni, bizonyítani kell. Az együttes így is tett, amikor jelentkezett a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztiválra, és első helyezést ért el.

Road Of Life. 2019-ben Budapesten versenyezhetnek a 3 millió forintos fődíjért

 

Maximum 3 dal és 15 perc műsoridő állt rendelkezésére a Road of Life együttesnek (Gáspár Claudius Adrian, gitár és ének; Farnas Tamás, dob; Máté Loránd, hegedű). A produkció után a zsűri rövid szakmai értékelőt mondott a zenekar teljesítményéről.
Miután a Road of Life megkapta a hírt, hogy az egyik saját dalukkal bejutottak a döntőbe, két héten át minden este gyakoroltak. Elmondásuk szerint fárasztó időszak volt, mert mindhárman egyetemisták, órákra készülnek stb., és nehéz volt egy hosszú nap után szinte éjfélig próbálni, de végül is a kitartó munka meghozta eredményét.
A három választott dal közül az első a Darabokra hullik című szerzemény volt, ami idén augusztusban debütált. Volt olyan is a repertoárjukban, ami a közönséget szólítja meg, és az együttes szívét: Nem hallom a hangotok!, ami hamarosan a YouTube csatornájukon hallgatható. Az Ördögtánc című dallal búcsúztak, ami pár napja jelent meg.
– Együttesünk mindképp olyan formáció, amely az élet, az öröm útját jelképezheti. Az együttes képes örömöt szerezni az embereknek. Egy tehetségkutató tökéletes próba, platform, amit akár e célból kihasználhatnak az emberek – fejtette ki Gáspár Claudius Adrian, a Road of Life frontembere, dal- és szövegírója.
Arra a kérdésünkre, hogy milyen érzés volt, amikor megtudták, hogy a zsűri őket küldi tovább a 2019. évi Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, Budapestre, azt válaszolta:
– Fellépés után mindenki azzal biztatott, hogy biztosan elsők leszünk, mi nyerjük meg a tehetségkutatót. Egyáltalán nem a nyereményért jelentkeztünk, egyszerűen csak zenélni szerettünk volna, és átadni a közönségnek ugyanazt az érzést, amit átélünk minden egyes fellépésünk során. A fellépés, a zsűri kiértékelője már akkora örömöt szerzett, hogy nem is sejtettük a végkifejletet – részletezte Claudius.


A budapesti döntőn való részvétel mellett az együttes videoklip forgatására és rádióban való szereplésre kapott lehetőséget, mikrofonokat kapott, emellett saját tervezésű pólókat is készíthetnek. De ezeket leszámítva talán az egyik legfontosabb az új barátságok kialakulása, ismeretség kötése más együttesek tagjaival, valamint az a munkaviszony, ami az együttes és a szakma magyarországi képviselői között jött létre, akikkel majd a közeljövőben együtt dolgozhatnak.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek