A korszerűbb járóbeteg-ellátásért

Orvosi eszközöket vásárolnak

61

Megérkezett az első azon orvosi eszközök közül, melyet a gyer­gyó­szentmiklósi kórház uniós támogatásnak köszönhetően vásárolhat meg. A csont­sű­rű­ség­mé­rő után további berendezéseket vásárolnak és beépítik a járó­be­teg­rendelő tetőterét.

Bővítik a járóbeteg-rendelő felszereltségét                                                                          Fotó: Lázár Hajnal

A régió egyik legmodernebb járóbeteg-ellátója lesz a gyer­gyó­szentmiklósi, egy professzionális orvosi eszközök, berendezések vásárlását és az épület állóképességének javítását lehetővé tevő uniós támogatásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően. Erről beszélt tegnap sajtótájékoztatón Nagy Zoltán polgármester és Ferenczy István, a kórház igazgatója. Mint elmondták, az orvosi eszközök közül elsőként megérkezett az intézménybe egy csontsűrűségmérő készülék. Nemsokára egy nagy felbontású, emésztőrendszeri vi­deoendoszkóp és egy, az agyi elektromos tevékenység mérésére alkalmas EEG-készülék szállítása is várható. A felsoroltak mellett további felszereléseket tudnak most beszerezni, amelyek hiánya miatt eddig más városba kellett utazniuk bizonyos vizsgálatokért a betegeknek. Ilyen például a komputertomográf (CT), a különböző vizsgálatokra alkalmas EKG-készülékek és az emlőrákszűréshez használt digitális mammográfiás készülék is. Az igazgató hangsúlyozta, mindez óriási előrelépést jelent a helyben végezhető orvoslásban.
– A járóbeteg-szakrendelők felszereltsége eddig hiányos volt, a pályázati forrásból ezeket cseréljük most újakra, korszerűekre, hogy egészségügyi intézményünket felzárkóztassuk a legmodernebbek, legfelszereltebbek sorába – fogalmazott Nagy Zoltán polgármester.
A beruházás java részét az új gépek vásárlása teszi ki, emellett beépítik a járóbeteg-rendelő tetőterét is, ahol laborhelyiségeket alakítanak majd ki.
Mint arról korábban beszámoltunk, a gyergyószentmiklósi kórház uniós támogatásnak köszönhetően kilenc és fél millió lejből szerelheti fel és bővítheti a járóbeteg-rendelőt. A beruházás összértékének 98 százaléka érkezik támogatásként és két százalékot, mintegy 187 000 lejt kell előteremtenie az önkormányzatnak önrészként.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.