hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A komolyzenét népszerűsítik – Bérlet öt koncertre

Hatodszorra hirdeti meg komolyzenei bérletét a gyergyó­szent­miklósi művelődési központ. Az előző években sikeresnek bizonyult a kezdeményezés, az új évadban öt színvonalas koncertet ígérnek a közönségnek.

Komolyzenei koncertekre hívja ismét a gyergyói közönséget a művelődési központ: meghirdették a 2017–2018-as évadra szóló bérleteket. Fórika Sebestyén igazgató elmondta, az elmúlt években egyre többen jártak rendszeresen a komolyzenei eseményekre: az előző évadban közel kétszázan váltottak bérletet, azt remélik, most tovább nő a nézők száma.
Az évad minden hónapjára szerveztek koncertet. A program összeállításakor szem előtt tartották, hogy gyergyói és más székelyföldi zenészeknek is fellépési lehetőséget biztosítsanak. Koncertezik például a csíkszeredai Party Brass Band, az Amabile Trió, a Mercurium quartet, gyergyói ze­nészek pedig Kodály Zoltán Gyer­gyóban gyűjtött dallamait szólaltatják meg.
Az első előadás október 5-én lesz, Rákász Gergely látványkoncertjének örülhetünk. Az orgonaművész 15 évesen, Magyarország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, már több mint ezer fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, amelyben képzőművészet, tánc és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. A Gyergyószentmiklóson bemutatásra váró Reformation 500 című műsor a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából Luther Márton életéről és koráról szól. A megszólaló remekműveket Papp Norbert festőművész külön erre az alkalomra készült, mozgó, történelmi, vetített rajzai kísérik.
Idén is két bérlettípust biztosít a művelődési központ: a Bálint Ákos felnőtt bérlet ára 50 lej, az Ambrus Éva bérlet diákoknak, nyugdíjasoknak, vidékieknek nyújt kedvezményt 40 lejért. A koncertekre egyébként egy felnőttbelépő 15 lejbe kerül, diákok, nyugdíjasok számára 12 lej. Bérleteket és jegyeket is a művelődési központ irodájában lehet vásárolni munkanapokon 9 és 16 óra között.

Nagy Levente

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb