A kolbásztól a repülőig

Glóbusszal a vállamon 50.

82

Anemzeti hősök nem mindig pozitív cselekedeteikkel vívták ki életükbenhazájuk utólagos elismerését. Ez így van a Mikoján családdal is, akikre pedig felnéz minden átlag örmény. Olyannyira, hogy múzeumot is emeltek tiszteletükre szülővárosukban, Alaverdiben.
Kiknek is szentelték az emlékhelyet? Egy híres-hírhedt testvérpárnak: Anasztasz Mikoján politikusnak és Artyom Ivanovics Miko­jánnak, a MiG-repülőgépek egyik fő tervezőjének, ahogy azt a rövidítés első két betűje is mutatja.

Reakciós családunkban sokszor esett szó a politikus Mikojánról, akit nagyapám igencsak utált: Sztálin talpnyalójának tartotta, s ha felhangzott a neve a rádióban, rögtön lecsavarta a készüléket. A történészek inkább a reálpolitikus és az örök túlélő jelzőt aggatták rá.
A tehetséges örmény fiatalember szeminaristaként végzett Tif­lisz­ben, a mai Tbilisziben, majd a párt hívó szavára a kaukázusi forradalmi mozgalmakban szította a tüzet. 1923-ban vált a párt Központi Bizottságának póttagjává, majd tagjává, s ezt a pozícióját fél évszázadig őrizte egyedülálló módon.
Sztálin valamiért bízott benne, ezt olyan cselekedeteivel alapozhatta meg, hogy többekkel együtt jóváhagyta a katyńi kivégzéseket. Hruscsov idejében köpönyeget váltott, s nagy reformer vált belőle. A magyarok életébe 1956-ban lépett be, állítólag helytelenítette az orosz megszállást, jóllehet a Moszkvába küldött október 25-ei jelentése a szovjet csapatok magyarországi jelenlétének fontosságát hangsúlyozta. Minden bizonnyal benne lehetett a keze a Hruscsov elleni puccsban is, mivel a Brezsnyev-rezsimben is fontos pozíciókban maradhatott.
Másoknak a politikusról a kolbász jut eszébe. A harmincas években, a kereskedelemért felelős népbiztosi poszton egy új terméket, egy speciális kolbászt gyártatott irdatlan mennyiségben. Az akkori élelmiszerhiányos időkben e zsíros felvágott a kulináris élvezetek csúcsát jelentette.
De kissé elkalandoztunk, foglalkozzunk a testvérrel is! Az ambiciózus mérnököt 1939-ben, a háború kitörése után nevezték ki a repülőipar 1. számú tervezőirodájának vezetőjévé és az 1. számú repülőgépgyár helyettes főtervezőjévé. Pályafutása alatt a nevét viselő iroda 450 repülőgépet álmodott meg, s e tervekből 45 ezer példányt le is gyártottak.

Az új modellek felkeltették a gaz imperialisták érdeklődését, ennek nyomán egy iraki pilóta a legelterjedtebb típussal, egy MiG-21-essel szökött Izraelbe, 1976-ban pedig Viktor Belenko nevű főhadnagya leggyorsabb sugárhajtású katonai repülőgép, a MiG 25 egy példányát kötötte el, és meg sem állt vele Japánig. A mellékelt fotón egy jereváni MiG-19-essel kaptak lencsevégre, ezt a típust gyártották először sorozatban.
Az emlékhely sok turistát vonz, mivel Jerevánból Tbiliszi felé éppen útba esik. Az ismertetőben van némi szabadkozás, hogy egykor Örményország is a nagy Szovjetunió része volt, s így polgárain keresztül is osztozik történelmében. Személyes tárgyak, bronzszobrok, hivatali autók emlékeztetnek a testvérekre, s természetesen egy kiállított MiG is példázza az öcsi szárnyaló tehetségét.

Csermák Zoltán

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek