2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

A kóborkutya-probléma megoldását sürgetik

A kóbor kutyák és a kéregetők ügyében intézkedne a Gyer­gyószentmiklósi Polgárőrség. A gazdátlan ebek begyűjtéséhez segítségüket ajánlják, a kéregetők tekintetében pedig a városlakókhoz fordulnak kéréssel.

A gazdátlan ebek begyűjtésében segítene a polgárőrség
A gazdátlan ebek begyűjtésében segítene a polgárőrség

Egyre több a kóbor kutya ismét Gyergyószentmiklós utcáin – állapította meg a polgárőrség. Sajtótájékoztatón elmondták, ennek több oka is van: egyrészt a menhely működtetésével megbízott Vitalissima Kft. körül kialakult áldatlan helyzet, másrészt az esztenaidény vége. Tudomásuk van arról is, hogy sok állatbarát akadályozza az ebek befogását. Erről Tamás Kálmán polgárőr beszélt, aki egyébként a Vitalissima kutyabegyűjtéssel megbízott munkatársa. Állítása szerint nem ritka, hogy megfenyegetik őt munkája miatt. Mint mondja, jelenleg komoly problémát jelent, hogy a szolgálati autót rossz műszaki állapota miatt nem tudják használni, és egyéb szükséges kellékekből is hiány van. A helyzetre való tekintettel a polgárőrség segítséget ajánlott fel. Bajkó László a szervezet vezetője azt mondta, a mezőkön, külterületeken már nincs olyan sok dolguk az önkénteseknek, így a kutyabegyűjtésben vállalnának részt, autót is biztosítanának a közös munkához. – A probléma megoldásában akarunk segíteni, szándékunkat levélben jeleztük az önkormányzatnak – fogalmazott Bajkó.
Egy másik probléma kapcsán a városlakókhoz fordul kéréssel a polgárőrség. Úgy tapasztalják, Gyergyószentmiklóson komoly gondot jelentenek a kéregetők, akik nyáron főként a főtéren a turistákat környékezik meg, a hideg idő beköszöntével pedig a Bucsin negyed alsó felében található bevásárlóközpont parkolójában kéregetnek. Vásárlók állítása szerint, olyan eset is előfordult nemegyszer, hogy elloptak ezt-azt a bevásárlókosárból és elszaladtak. Bajkó úgy látja, az ügyben nem lehet semmit tenni, mert egyszerűen ezekre az esetekre nincs bizonyíték. – Arra kérjük a lakókat, a kéregetőknek ne adjanak semmit, mert ezzel nem oldják meg a problémát, és fogalmazzanak meg írásos panaszokat e tekintetben – mondta Bajkó László. Hozzátette, a kéregetők többnyire olyan családokból származnak, melyek nem is szorulnak ilyesmire. A polgárőrök azt javasolják, aki segíteni szeretne a rászorulókon, az forduljon azokhoz a szervezetekhez, melyek szervezett formában teszik ezt.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Gazdag programkínálat

Így hozta a szükség

Vereséggel zárt túra