A kezelőközpont élvez elsőbbséget

Elképzelés bőven van Borszéken

69

Nem voltak látványos beruházások az elmúlt évben Borszéken. Mik József polgármester elmondása szerint teljes mértékben a kezelőközponttal kapcsolatos munkálatokra koncentráltak. A településvezető rámutatott, a fürdővárosban is a tervezés éve volt a 2018-as, számos pályázatot benyújtottak, remélve, hogy az esetleges pozitív elbírálásukat követően a megvalósításukra is sor kerülhet.

Fontos részét képezi Borszék költségvetésének a személyi jövedelemadó, amelynek tavaly januári csökkentése miatt máris mínusszal kellett számolnia a városvezetésnek. Mik József polgármester lapunknak kifejtette, ennek ellenére számos pályázatot készítettek tavaly: többek között műemlékvilla-felújítást, a polgármesteri hivatal energetikai rendszerének korszerűsítését, továbbá nagy értékű integrált pályázatot említett a városvezető, amely az iskola és a fürdőtelepen található kultúrház felújítását, négy szociális lakás lebontását, valamint kettő új építését tartalmazza.
– Korábban a teljes úthálózatot felújítottuk, ezért most olyan infrastrukturális pályázatot nyújtottunk be, amelynek szellemében területet osztunk szét fiataloknak vagy panziótulajdonosoknak. Ahol bővül a város, ott előre pályázunk infrastruktúrára és útépítésre – részletezte Mik József, hangsúlyozva: egyelőre még nem nyert ez a pályázat.
Nyári bobpálya kialakítása is tervben van, a polgármester elmondása alapján azonban a kezelőbázis munkálatainak folytatása, és lehetőleg befejezése a legfőbb célkitűzés. Tavaly év végén elindították a fűtést a központban, így a beltéri munkákkal is haladnak a szakemberek.
– A szándék az, hogy tavaszra teljesen elkészüljön az épület belseje, amelyet majd a különböző engedélyeztetések, illetve a személyzet toborzása követ – fogalmazott Mik, megjegyezve: több éve húzódnak már a munkálatok, így remélik, hogy az év végére elindítják a tevékenységet a kezelőbázisban.
Pályázatot nyertek a járóbeteg-rendelő felújítására, az óvoda magyar kormánypénzből kap új köntöst, korszerűsítik a közvilágítást, ugyanakkor a tömbházak szigetelését is igyekeznek folytatni. Mint a polgármester részletezte, három tömbház van még hátra, az anyagiakat illetően pedig az önkormányzat 80, míg a lakók 20 százalékát vállalják fel a költségeknek. Mik József reméli, hogy idén egyet, vagy jó esetben két tömbházat is szigetelni tudnak.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek