A kétezres évek legtermékenyebbike volt a tavalyi

Gyergyóditró

815

Nagy beruházásokat hajtottak végre a tavaly Gyergyóditróban, ami főként annak tudható be, hogy az előző két mandátumban is folyamatosan készültek ezekre – összegzett a község polgármestere, Puskás Elemér. Az idei évre vonatkozó fontosabb terveket is megosztotta lapunkkal a településvezető, mondván, prioritás, hogy haladni tudjanak a már elkezdett projektekkel.

Puskás Elemér. Felújítanák az iskolákat, befejeznék a csatornázást Fotó: Kertész László

Hét utcát aszfaltoztak le a tavaly, ugyanakkor a Csigabiga óvodát is felújították. Puskás Elemér azt mondta, nagyon fontos lépés volt a több mint százéves épület tatarozása, az pedig külön öröm, hogy a belső korszerűsítés mellett kívül meghagyták a létesítmény eredeti stílusát. A nagy európai uniós beruházások sorában a művelődési ház felszereltségének bővítését említette még a polgármester, rámutatva: néhány évvel ezelőtt külső felújítást végeztek az épületen, most pedig – némi belső átalakítás mellett – a felszerelést modernizálták, ami a fény- és hangtechnikát, valamint a bútorzatot is magába foglalja.
– Nagy iskolafejlesztési programot tervezünk idén, amelyre a szerződést is sikerült aláírni – hangsúlyozta Puskás Elemér, részletezve: a kormánytámogatásból megvalósítani kívánt, 5 600 000 lej összértékű pályázat egy összetett folyamatot takar. Kifejtette, a régi bentlakás épületét alakítanák át középiskolává, az egyháztól bérelt ingatlanból pedig az általános iskolát a jelenlegi középiskola épületébe költöztetnék. Puskás ugyanakkor megjegyezte, az orotvai általános iskola felújítása is tervben van, az átadáskor pedig nevet is adnak majd a tanintézménynek.
Nagy prioritást élvez mindezek mellett Ditróban a víz- és csatornahálózat munkálatainak befejezése. A polgármester megjegyezte, mindez két pályázatot takar: egyik a hálózat munkálatainak befejezésére irányul, hogy minden lakásnak, gazdaságnak legyen csatlakozási lehetősége, egy másik pályázat pedig egy magas pontra kihelyezett víztartály megépítését tartalmazza, amellyel folyamatosan nyomás alatt tudják tartani a rendszert, így nem lenne szükség a szivattyúkra.
– Reméljük, hogy március végére meglesz a kivitelező, a tavasz beálltával pedig el tudjuk kezdeni a munkálatokat – fogalmazott.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek