A Kecskeméti Katona József Színház vendégszereplése

Visszatértek Hargita megyébe

218

Hargita Megye Tanácsa meghívására újra Hargita megyében lép fel a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját ma 19 órától Gyergyószentmiklóson, a Figura Stúdió Színház nagytermében, holnap 19 órától Csíkszeredában, a Csíki Játékszín nagytermében, valamint csütörtökön, június 21-én 19 órától Székelyudvarhelyen, a Tomcsa Sándor Színházban lehet megtekinteni.

Cooney sikamlós brit vígjátékaira igencsak jellemző a szereplők bonyolult helyzetekbe helyezése és arra kényszerítése, hogy másnak adják ki magukat, mint amilyenek valójában. A Család ellen nincs orvosság című előadás is ilyen bonyolult helyzetekben mutatja be a szereplőket, egyik fordulatos részt követi a másik képtelen szituáció.
Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója a Hargita megyei turné kapcsán a következőket nyilatkozta:
– A kecskeméti Katona József Színház társulata a tavalyi nagysikerű erdélyi turné után idén ismét ellátogat Hargita megyébe. A két régió közötti kapcsolat komoly múltra tekint vissza, többek között az egészségügy és a turisztika területeit illetően, ehhez a figyelemreméltó hagyományhoz csatlakozott 2017-ben a kecskeméti színház, minek következtében a csíkszeredai Csíki Játékszín, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház közönsége láthatta a Boeing, Boeing című vígjátékot. Hogy a kialakult remek kapcsolatot továbbfűzzük, idén is felhőtlen jókedvet szállítunk Hargita megyébe, mégpedig a Család ellen nincs orvossággal, Ray Cooney komédiájával, amelyet 2016 szilvesztere óta játszunk töretlen sikerrel.
A Szerednyey Béla és Cseke Péter által rendezett vígjáték főbb szerepeit Cseke Péter, Kiss Zoltán, Magyar Éva, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László és Kiss Jenő alakítják. Díszlettervező: Szlávik István, jelmeztervező: Garics Krisz­tina, rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde.
A kecskeméti színház Hargita megyei turnéjának szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Figura Stúdió Színház, Csíki Játékszín, Tomcsa Sándor Színház.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek