A károk helyreállításán dolgoztak a tűzoltók

Medve jelenlétére is figyelmeztették a lakosságot

80

Az árvízkárok helyreállításában segédkeztek az elmúlt 24 órában Székelyudvarhelyen a Hargita megyei katonai tűzoltók – tájékoztatta lapunkat a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Megcsúszott domboldal a Rózsa utca tetején. Elzárta a bejáratot. Fotó: Nagyálmos Ildikó 

A Rákóczi Ferencz utcában egy társasház mintegy 100 négyzetméteres alagsorából, a Lejtő, a Hunyadi János, a Berde Mózes és Nyírő József utcákban található lakóházak 12 pincéjéből, illetve három udvarról szivattyúzták a vizet. A Bányai János utcában ugyancsak egy elöntött ház pincéjéből is ki kellett szivattyúzni a vizet.

A heves esőzések miatt a közúti forgalom is akadozott Décsfalva és Székelykeresztúr között, a 137-es megyei úton. A tegnap délelőtt le is kellett zárni a décsfalvi hidat, amelyen csak késő délután indulhatott újra a forgalom. A 137A jelzésű megyei úton, s Petek és Kányád közötti szakaszon, illetve a 131A jelzésű megyei úton, Homoródszentmárton és Abásfalva között két hidat is megrongált az áradás.

A katasztrófavédelem tegnap két alkalommal, a Ro-Alert rendszeren keresztül medve jelenlétére is figyelmeztette a tusnádfürdői lakosságot.

A SMURD egységei két gyereknek és hét felnőttnek biztosítottak sürgősségi orvosi ellátást. Ugyanakkor hat alkalommal elsősegélyt nyújtottak és három traumás esetnél is segédkeztek.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.